آشنایی با معماری کولوسئوم مشهورترین بنای ایتالیا

به گزارش تفطن، آمفی تئاتر کولوسئوم (Colosseum) از شاهکارهای معماری باستانی جهان است و هر ساله علاقمندان فراوانی را به رم ایتالیا میکشد، این اثر هنری عظیم در واقع مکانی برای کشت و کشتار گلادیاتورها و حیوانات در روم باستان بوده و در طول تاریخ با بلایای طبیعی و آتش سوزی دست و پنجه نرم کرده و باقیمانده ان بارها در عصر حاضر مرمت شده است. در ادامه از شگفتی معماری کولوسئوم برایتان خواهیم گفت. 

آشنایی با معماری کولوسئوم مشهورترین بنای ایتالیا

کولوسئوم معروفترین آمفی تئاتر عظیم تاریخی است که تعداد ردیف‌های صندلی آن به تعداد پنجاه هزار و دارای 80 در ورودی میباشد. ساخت کولوسئوم توسط Vespasian امپراطور سالهای 69 تا 70 روم آغاز شده است، پس از آن پسرش Titus تیتوس در سال 80 بعد از میلاد آنرا به اتمام رسانیده است، که نهایتا توسط Domitian  برادر Titus به بهره برداری رسید. کولوسئوم به عنوان اولین آمفی تئاتر دائمی و ماندگار ساخته شده در روم، در زمینهای باتلاقی ما بین تپه‌های Esquiline  و Caelian واقع شده بود.

در این مجموعه امپراطور روم شاهد فاجعه بارترین جنایات به شکل کشتار بردگان و مسیحیان بوده است نبردهای خونین بر سر مرگ و زندگی گلادیاتورها یکی از سرگرمی‌های روزانه امپراطوران و اشرافیان روم بوده‌است قدمت تاریخی و شکوه و جلال این عمارت از یک سو و کارآمدی آن برای اجرای نمایش و امکان کنترل جمعیت، از سوی دیگر، باعث شد این سالن یکی از بزرگترین بناهای معماری روم باستان به شمار رود.

پلان این مجموعه به شکل بیضی به قطرهای 188 و 156 متر زیر بنای آن حدود 6 جریب است ارتفاع آن تقریبا به اندازه یک ساختمان 15 طبقه می‌رسد (حدود 48 متر) کف صحنه چوبی میباشد و در زیر آن مجموعه‌ای از اتاقها و گذرگاهها برای عبور حیوانات وحشی و سایر تدارکات لازم جهت راه‌اندازی و اجرای نمایش قرار گرفته‌است. تعداد 80 دیوار به عنوان تکیه گاه برای طاق‌های گنبدی شکل، گذرگاهها، پلکان و ردیف‌های صندلی، روی صحنه قرار گرفته است. لبه بیرونی طاق‌های متوالی باعث اتصال طبقات مختلف و پلکان بین آنها به یکدیگر شده‌است. نمای داخلی کولوسئوم از بالا سه ردیف طاق‌های گنبدی شکل رو در روی ستون‌ها و سر ستون‌ها قرار گرفته‌اند، در ستون‌های طبقه اول سبک معماری دوریک (Doric)، در طبقه دوم سبک ایونیک (Ionic)، و در طبقه سوم سبک قرنتی (Corinthian) که نزدیک به سبک کلاسیک یونان بود، به کار رفته است.

کولوسئوم به دلیل عبور و مرور آسان جمعیت به داخل و خارج میدان یکی از شاهکارهای مهندسی میباشد در بالای این سه طبقه اصلی، طبقه زیرشیروانی شامل ستون‌های مستطیل شکل سبک قرنتی قرار دارد، فضای بین ستون‌ها با 40 عدد پنجره کوچک مستطیل شکل پر شده‌است. در قسمت بالا، دیوارکوب‌ها و بندگاههایی وجود دارد که تیرک‌هایی را که سایه بان‌ها به آنها آویزان است، نگه داشته‌اند.

در اجرای بنای از انواع ترکیبات ساختمانی استفاده شده، برای فونداسیون از بتون و برای ستون‌ها و طاق‌ها از سنگ آهک تراورتن استفاده شده، در ستون‌های به کار رفته برای دیوار دو طبقه زیرین، از نوعی سنگ متخلخل به نام توفا (Tufa) استفاده شده‌است. برای طبقات فوقانی و اکثر طاق‌ها از آجر بتونی بهره گرفته شده است.

انتشار: 7 اسفند 1397 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tafatton.ir شناسه مطلب: 33

به "آشنایی با معماری کولوسئوم مشهورترین بنای ایتالیا" امتیاز دهید

4 کاربر به "آشنایی با معماری کولوسئوم مشهورترین بنای ایتالیا" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با معماری کولوسئوم مشهورترین بنای ایتالیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید