آشنایی با نحوه حمام کردن نوزاد

به گزارش تفطن، در این مقاله حمام کردن نوزاد به صورت مرحله به مرحله به همراه نکات مهمی که در این رابطه باید بدانید، آورده شده است.

آشنایی با نحوه حمام کردن نوزاد
برای حمام کردن نوزاد خود در هفته های اول به جای لیف یا اسفنج می توانید از یک پارچه با یک جنس نرم یا دستمال مرطوب و گرم بهره ببرید. بعد از هر بار تغییر پوشک، دست و صورت نوزاد را بشویید و منطقه ای که پوشک شده را تمیز کنید.

حمام کردن نوزاد در یک وان حمامبعد از افتادن بند ناف و بهبود منطقه ناف، شما می توانید هر چند روز یک بار نوزاد خود را به وان حمام ببرید و او را حمام کنید. آسان ترین روش حمام کردن نوزاد این است که از یک سینک ظرفشویی یا یک وان پلاستیکی کوچک که از آب گرم پر شده به جای یک وان حمام معمولی بهره ببرید.

اگر چه بعضی از والدین هر روز نوزاد خود را به حمام می برند، ولی تا زمانی که کودک چهار دست و پا نشده حمام بیشتر از سه بار در هفته در طول سال اول تولد، ضروری نیست. حمام کردن بیش از حد نوزاد می تواند منجر به خشکی پوست نوزاد گردد.

بعضی از نوزادان در آب گرم بسیار آرام می شوند اگر این مورد در خصوص کودک شما هم صادق است بهتر است اجازه دهید تا کودک کمی در آب بماند. بچه ها دیگر زمانی که می خواهند آن ها را از آب خارج یا داخل نمایند، گریه می نمایند و تمایلی ندارند. در حمام کردن لازم نیست زمان زیادی را سپری کنید، 5 دقیقه زمان خوبی است که کودک را تمیز کنید قبل از اینکه آب سرد گردد و یا قطع گردد.

زمانی که نوزاد تازه متولد شده را می شویید شما ممکن است در ابتدا، چون خیلی کوچک است، وحشت کنید دست زدن و گرفتن یک موجود کوچک، مرطوب، سبک و لیز نیازمند اعتماد به نفس و تجربه و تمرین است، بنابراین آرام باشید و نوزاد را به خوبی در دستان خود حفظ کنید.

نکات ایمنی هنگام حمام کردن نوزاد در وان هرگز کودک خود را تنها در وان حمام حتی برای یک دقیقه ترک نکنید، اگر تلفن یا زنگ خانه به صدا در آمد و شما باید حتما جواب دهید، به دور او یک حوله بپیچید و او را هم همراه خود ببرید.

زمانی که وان در حال پر شدن است و شیر باز است کودک را داخل وان نگذارید (آب می تواند او را به سرعت به عمق ببرد و یا خیلی گرم گردد).

آبگرمکن را روی دمای 120 درجه فارنهایت (حدود 50 درجه سانتیگراد) قرار دهید. یک کودک می تواند با آب گرم با دمای 140 درجه فارنهایت (حدود 60 درجه سانتیگراد) دچار سوختگی های نوع سوم گردد.

هرگز کودک خود را بدون مراقب تنها نگذارید (این خیلی مهم است ما آن را دو بار ذکر کردیم) یک کودک می تواند در آب کمتر از یک اینچ و در کمتر از 60 ثانیه غرق گردد.

مرحله به مرحله: چطور کودک را حمام کنیم؟تمامی لوازم حمام (شامل صابون، لیف حمام و تشت پلاستیکی) را جمع کنید و در عوض یک حوله، یک پوشک تمیز و لباس برای کودک بگذارید. اطمینان حاصل کنید که اتاق گرم باشد که نوزاد سرما نخورد.

وان یا تشتک پلاستیکی را به میزان 3 اینچ آب پر کنید. آب داخل وان گرم باشد. با دستتان آن را تست کنید که بیش از حد گرم نشده باشد. دمای 90 درجه فارنهایت یا 32 درجه سلسیوس یا چند درجه گرم تر.

نوزاد خود را به حمام ببرید و در آن جا لباس های او را به طور کامل دربیاورید. (دقت کنید اگر کودک در حمام گریه کرد، ابتدا پوشک آن را در بیاورید، این می تواند احساس امنیت بیشتری به او در آب بدهد.

به تدریج نوزاد را وارد وان حمام کنید، از یک دست برای حمایت از گردن و سر کودک خود بهره ببرید. یک فنجان آب وان را به طور مداوم بر روی بدن کودک بریزید تا سردش نگردد.

از یک صابون ملایم بهره ببرید و آن را خیلی کم مصرف کنید؛ زیرا مصرف بیش از حد آن باعث خشکی پوست نوزاد می گردد. کودک را با دست و یا اسفنج نرم یا لیف از بالا به پایین و از جلو به عقب بشویید. سر کودک را با لیف صابونی شده و مرطوب بشویید. صابون را بر روی پارچه یا لیف بزنید و صورت و چشمان کودک را هم بشویید. اگر مخاطی خشک در گوشه های چشم و یا در بینی جمع شده است، چندین بار با نرمی و لطاف آن را بشویید تا تمیز گردد. اندام تناسلی کودک را هم به صورت معمولی بشویید.

کودک را با آب و یک دستمال مرطوب بشویید. سپس او را با دقت بسیار از وان حمام بیرون بیاورید و با یک دست سر و گردن کودک را بگیرید و با دست دیگر پایین بدنش را بگیرید. انگشتان خود را در اطراف ران کودک بپیچانید (بچه ها زمانی که مرطوب و خیس می شوند، لغزنده هستند). اگر ممکن است شخص بزرگسال دیگری با گرفتن حوله به دور کودک، به شما یاری کند.

کودک را با یک حوله نرم، به آرامی خشک کنید. اگر پوست نوزاد از زمان تولد هنوز پوسته پوسته می گردد، شما می توانید یک لوسیون خفیف برای کودک، بعد از حمام کردن، بهره ببرید. این ها در واقع پوسته های مرده ای (نه پوست خشک) هستند که باید حذف شوند. سپس لباس او را بپوشانید و با مهربانی او را ببوسید.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 11 آبان 1400 بروزرسانی: 11 آبان 1400 گردآورنده: tafatton.ir شناسه مطلب: 2144

به "آشنایی با نحوه حمام کردن نوزاد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با نحوه حمام کردن نوزاد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید