دیوار بزرگ چین Great Wall of China
به گزارش تفطن، دیوار چین (به چینی: 中国的长城) طولانی ترین و بزرگترین سازهٔ مهندسی تدافعی و نظامی از لحاظِ زمانِ ساخت در دنیا است. این دیوار در نقشه جغرافیایی چین 21٬196 کیلومتر امتداد یافته است و در سال 1987 میلادی در فهرست میراث دنیای ثبت شده است.در ادامه مطلب همراه خبرنگاران باشید تا با این دیوار بزرگ در چین بیشتر آشنا شوید.
با تور چین سفری خاطره انگیز را تجربه کنید.
دیوار بزرگ چین در زمان امپراتور شی هوانگ تی کامل شد. فرمانروایان پیش از او برای جلوگیری از هجوم اقوام صحراگرد، قسمت هایی از این دیوار را ساخته بودند. شی هوانگ تی بخش های مختلف این دیوار را به یکدیگر متصل کرد تا دژی به طول یک میلیارد کیلومتر با 500 میلیون برج نگهبانی در مرز شمالی چین شکل بگیرد. برای ساخت این دیوار، افراد زیادی به بیگاری گرفته شدند که بسیاری از آنها در حین کار جان سپردند.
تاریخچه
زمان ساخت دیوار چین به سده پنجم تا هشتم قبل از میلاد باز می گردد. حکومت وقت چین برای پیشگیری از یورش ملیت های شمالی هیونگ نو، برج های آتش برای خبررسانی یا قلعه های مرزی برای حصول اطلاعات دشمن را در ارتباط با دیوار و بر روی آن ایجاد کرد. در دوره حکمرانی سلسله های بهار و پاییز و کشورهای جنگجو، میان دوک ها جنگ بر پا شد و کشورها با استفاده از کوه های مرزی به ساخت دیوار پرداختند تا سال 221 پیش از میلاد، امپراتور چین شی هوان پس از به وحدت رساندن چین، دیوارهای دوک ها را به هم پیوند داد که به صورت دیوار بزرگ در مرزهای شمالی بر روی کوه ها درآمد. او می خواست با این کار از حملات دشمن به مراتع شمالی جلوگیری کند. تاریخ دانان چینی اعتقاد دارند که حدود یک میلیون سرباز قادر بودند به طور هم زمان در امتداد دیوار چین مستقر شده و برای نبردهای احتمالی آماده باشند.در این زمان طول دیوار چین به 5000 کیلومتر می رسید. در سلسله هان پس از سلسله چین طول دیوار به 10 هزار کیلومتر رسید. در تاریخ دو هزار و اندی ساله چین، حکمرانان دوران مختلف به ساخت دیوار چین پرداختند.
دیواری که امروزه قابل مشاهده است، دیوار متعلق به سلسله مینگ (1368 - 1644 میلادی) است از غرب به دروازه جایو گوان در استان گانسو چین و از شرق به ساحل رود یالو جیان در استان لیائونینگ در شمال شرقی چین منتهی می گردد و درمیان آن 9 استان، شهر و ناحیه خود مختار به طول 7000 کیلومتر وجود دارد و مردم آن را دیوار طولانی می نامند.
معماری دیوار چین
دیوار چین به عنوان پروژه تدافعی بر روی کوه ها ساخته می شد و از بیابان ها، مراتع و لجنزارها عبور می کرد. کارگران طبق عوارض زمینی، ساختار متفاوتی برای ایجاد دیوار در نظر گرفتند که درایت و عقل نیاکان چین را نشان می دهد. دیوار بر جهت کوه های پر فراز و نشیب امتداد یافته است. در بیرون دیوار پرتگاه های بلند دیده می گردد. در واقع کوه و دیوار به یکدیگر پیوند خورده اند؛ لذا دشمن به هیچ وجه قادر به نفوذ به این دیوار نبود. دیوار چین معمولاً با آجرهای بزرگ و سنگ مستطیل ساخته شده و در وسط آن خاک و خرده سنگ ریخته شده و ارتفاع آن 10 متر است. پهنای دیوار برای عبور چهار اسب کافی است و در یک ردیف عرض آن 4-5 متر است تا در زمان انتقال غلات و سلاح ها مسئله ای ایجاد نگردد. طرف درونی دیوار، نرده سنگی و در وجود دارد که به آسانی حرکت می نماید. در فاصله مشخصی سکوی دیواری یا برج آتش برای خبررسانی ساخته شده است. سکوی دیواری برای ذخیره سلاح ها و غلات و استراحت سربازان است و در جنگ مخفیگاه بوده است.
هنگامی که دشمن دست به حمله می زد برج های آتش روشن می کردند و سراسر کشور از حمله مطلع می شدند. اکنون مقاومت دیوار چین به عنوان یک مانع نظامی از بین رفته است. اما زیبایی معماری مخصوص آن دیدنی است. زیبایی دیوار چین پرابهت، و باعظمت است. از دور دیواری بلند و پر پیچ و خم بر روی کوه ها همانند اژدهایی در حال حرکت به چشم می خورد و صحنه ای شکوهمند ایجاد شده است. از نزدیک، دروازه های پرابهت، دیوارها، سکوهای دیوار ی، برج های دیده بانی، برج های آتش هماهنگ با عوارض زمینی آکنده از دلربایی هنری است. دیوار چین دارای اهمیت تاریخی و فرهنگی و ارزش دیدنی است. چینی ها می گویند کسی که به دیوار چین صعود نکرده باشد، قهرمان نیست.(طبق تحقیقات اخیر طول مجموعه دیوارهای چین به 21000 کیلومتر می رسد)
علت ساخت دیوار بزرگ چین
این دیوار بزرگ را برای حفاظت چین در مقابل مهاجمان مغول ساختند. تقریباً در سال 246 قبل از میلاد، چین را به ایالت کوچکی تقسیم کردند. پادشاه شی هوانگ تی (shin huang TI) قسمت های مختلف چین را با هم متحد ساخت. در شمال این امپراتوری مغول ها زندگی می کردند. از ترس اینکه مبادا آن ها در هر زمان به چین حمله ور شوند، پادشاه برای حفاظت کشور در مقابل خطر دستور داد تا دیوار بزرگ چین را بنا نمایند؛ بنابراین دیواری ساختند که از شای کوان (shahi kuan) در خلیج پوای (pohai) آغاز شده و به چایکومان (chai kuman) در گانسو (kansu) می رسید. سربازان گشتی به وسیله جاده ای که در امتداد دیوار بود علامتهایی را به سرعت ارسال می کردند.
هیچ کدام از پادشاهان با ساخت دیوار به هدف خود نرسیدند. چون دیوار در جاهای زیادی شکست و مغولها فرصت یورش به چین را پیدا کردند. ممکن بود ساختن دیوار بزرگ هرگز عملی نگردد، اما آن ها توانستند آن را بسازند.
گردشگری
گردشگران چینی و خارجی از پیمودن دیوار احساس افتخار می نمایند. حتی سران بسیاری کشورهای خارجی نیز فرصت دیدار از این اثر بزرگ را از دست نمی دهند.بعضی از بخش های دیوار چین به خوبی حفظ شده است از جمله دیوار بادلینگ در نزدیکی بیجنیگ دیوار سی ما تای، دیوار موتیان یو، دروازه شان حای گوان در انتهای شرقی دیوار چین است که نخستین دروازه چین نامیده می گردد و دروازه جایوگوان در انتهای غرب در گان سو، این بخش ها همچنین از مکان های بسیار مشهور و دیدنی دیوار است و گردشگران زیادی در تمام سال از آن ها بازدید می نمایند.
ترمیم دیوار چین
در یکی از دور افتاده ترین گوشه های چین، بخشی از دیوار بزرگ چین توسط اهالی محل در حال ترمیم شدن است. در این منطقه امکان استفاده از ماشین های باری برای حمل و نقل میسر نیست، اهالی محلی آجرها را با قاطر جابه جا می نمایند.
تصورات اشتباه
این ادعا که این دیوار تنها پدیده انسانی است که از فضا قابل رویت می باشد، بارها تکذیب شده است ولی هنوز در باور عوام جا دارد. در واقع بسیاری از پدیده های انسان ساز، به خصوص در نور شب از فضا قابل رویت هستند اما تشخیص دیوار چین با چشم غیر مسلح از هر نقطه ای در مدار زمین کاملاً غیرممکن است.
منبع: تاپ تراول