روش تهیه سوپ گرماو به سبک کرد ها
به گزارش تفطن، سوپ گرماو یکی از غذا های محلی نمودهاست که به علت داشتن آب مرغ، قلم و حبوبات مغذی به همراه سیب زمینی ارزش غذایی زیادی دارد. وجود سیب زمینی در این سوپ آن را به منبع کربوهیدرات و یک غذای کامل تبدیل نموده است.
تعداد نفرات: برای 4 نفر
مدت زمان پخت: 3 ساعت
مواد لازم:
نخود آبگوشتی و لوبیا قرمز: یک لیوان
جوی پوست کنده: نصف لیوان
سیب زمینی: 2 عدد
آب قلم یا آب مرغ: 2 لیوان
پیاز بزرگ: یک عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه لازم
روغن: به اندازه لازم
جعفری تازه: یک دسته
دستور پخت:
1. لوبیا، نخود و جو را که از شب قبل خیسانده شده، با مقداری آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا حبوبات به مدت نیم ساعت نیم پز گردد.
2. پیاز رنده شده را تفت دهید. وقتی پیاز نرم و طلایی شد، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید.
3. حبوبات پخته را داخل پیازداغ بریزید. مقداری آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و حدود 2 ساعت زمان بدهید تا حبوبات کاملا بپزد.
3. آب قلم را همراه با سیب زمینی نگینی شده به قابلمه سوپ اضافه کنید و دوباره درب قابلمه را ببندید.
4. صبر کنید تا سوپ 45 دقیقه دیگر بپزد و حسابی لعاب بیندازد. سپس آن را با جعفری تزیین کنید.
نکته: اگر از قرص استاک استفاده می کنید حواستان باشد که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد. در آخر غذا را مزه کنید و اگر احتیاج بود، نمک اضافه کنید. به جای قرص استاک می توانید از دو لیوان آب مرغ بهره ببرید.
منبع: گردشبان