معرفی قرص برای مسمومیت غذایی
به گزارش تفطن، از انواع دارو و قرص برای مسمومیت می توان به قرص ایمودیوم یا قرص پیتوبیسمول اشاره نمود که البته بهتر است با نظر پزشک مصرف گردد. برای برطرف مسمومیت غذایی داروها و راهکارهای خانگی مفیدی نیز وجود دارد.
خبرنگاران | سرویس سلامت - مسمومیت یکی از مسائل رایج گوارشی است و احتمالا هر شخصی دست کم یکبار در زندگی اش دچار مسمومیت شده است. اگر شما نیز دچار مسمومیت شده اید و می خواهید بدانید که چطور و با چه قرصی می توانید مسمومیت خود را درمان کنید با خواندن این مطلب همراه ما باشید.
انواع دارو و قرص برای مسمومیت
داروهای ضد مسمومیت به انواع مختلفی از شکل های شربت، آمپول، کپسول و قرص برای مسمومیت وجود دارند:
- آمپول دیمرکاپرول
- آمپول سدیم EDTA
- شربت چارکل
- کپسول سوکسیمر
- قرص ایمودیوم
- قرص پیتوبیسمول
این داروها اغلب موجب کنترل اسهال شده و به فرونشاندن تهوع و استفراغ یاری می نمایند. اما در عین حال شما باید قبل از استفاده از این داروها با پزشک خود صحبت کنید، چون یکی از راه های دفع سموم حاصل از مسمومیت و واکنش بدن برای خروج آنها از بدن همین اسهال و استفراغ است و علاوه بر این، مصرف این داروها می تواند علایم بیماری را مخفی نموده و در نتیجه تشخیص مرحله بیماری را برای پزشک سخت کند.
راهکارهای خانگی برای درمان مسمومیت غذایی
سیر برای رفع مسمومیت
گیاه سیر دارای خواص ضد ویروسی و ضد باکتری است و می تواند با تقویت سیستم ایمنی بدن سبب مبارزه با عامل مسمومیت گردد. خوردن یک حبه سیر در زمان مسمومیت می تواند مسمومیت را رفع کند و حتی بعضی معتقد هستند که مصرف سیر از مصرف آنتی بیوتیک نیز موثرتر است. پس اگر بعد از خوردن یک غذای نامطمئن دچار مسمومیت و یا نفخ شدید فقط کافیست که یک حبه سیر را به عنوان قرص برای مسمومیت بخورید.
پرهیز از مصرف غذاهای سفت و خشک
خوردن چنین غذاهایی باعث می گردد که تهوع و اسهال بیشتر گردد، پس تا هنگام بهبودی کامل از خوردن غذاهای سفت و خشک بپرهیزید. خوردن سوپ برای بیماران مسموم شده مناسب است و همچنین مصرف موز، برنج و نان می تواند برای آنها مفید باشد.
تامین الکترولیت های بدن
بدن شما به دلیل دفع مایعات از راه استفراغ و اسهال مقدار زیادی از الکترولیت ها را از دست می دهد و به همین دلیل باید بار الکترولیتی بدن خود را تنظیم کنید. برای این منظور می توانید نصف قاشق نمک و نصف قاشق جوش شیرین را به همراه چهار قاشق شکر در یک لیتر آب ریخته و از این آب بنوشید.
شستشوی مرتب دست ها
شستن دست ها باعث می گردد که از پخش شدن میکروب های مسمومیت زا جلوگیری گردد. در طول دوره اسهال سعی کنید که از حوله مجزایی بهره ببرید و به غذای دیگران دست نزنید.
استراحت کردن
در طول دوره مسمومیت تا می توانید استراحت کنید چون بدن به دلیل مبارزه با عوامل بیماری زا احساس خستگی می نماید و شما بهتر است که در طول این دوره از انجام فعالیت های شدید پرهیز کنید تا آسیبی به خود وارد نکنید. حتی در صورت امکان در طول این دوره سرکار نروید تا علاوه بر استراحت، موجب انتقال بیماری به سایر افراد نشوید.
سرکه سیب
یکی از راه های درمان مسمومیت، مصرف سرکه سیب است. سرکه با داشتن خواص ضد میکروبی می تواند به درمان مسمومیت یاری کند. در هنگام ابتلا به مسمومیت دو قاشق سرکه سیب به یک لیوان آب اضافه نموده و پیش از غذا خوردن از این آب بنوشید.
اجتناب از مصرف لبنیات
در طول دوره مسمومیت از خوردن مواد لبنی بپرهیزید زیرا سیستم گوارشی تحمل مصرف لاکتوز را در این دوره ندارد. پس در زمان مسمومیت تا جای ممکن از خوردن ماست، پنیر، کره، شیر و سایر مواد لبنی اجتناب نمایید.
تسکین معده با مصرف نوشیدنی های مفید
- برای خارج شدن عامل مسمومیت از بدن باید آب زیادی مصرف کنید. این کار به دفع راحت تر عامل بیماری یاری می نماید و آب از دست رفته بدن را نیز تامین می نماید.
- دمنوش نعناع دارای ترکیباتی است که می تواند درد معده را تسکین دهد و نوشیدن چند فنجان دمنوش نعنا در زمان مسمومیت تاثیر خوبی بر فرایند بهبودی خواهد داشت.
- نوشیدن لیمو نیز می تواند تعادل الکترولیتی بدن را بازیابی کند.
- نوشیدنی های گازدار هم به آرام کردن معده یاری می نمایند.
- هرگز مواد کافئین داری مانند قهوه و چای مصرف نکنید.
- با خوردن زنجبیل و عسل می توانید درد معده خود را کاهش دهید و سیستم گوارشی را تقویت کنید. برای این منظور مقداری زنجبیل تازه را در آب گرم ریخته و یک قاشق عسل به آن اضافه کنید و سپس این محلول را به آرامی بنوشید.
- نوشیدن دلستر و یا آب برنج نیز می تواند باعث آرام شدن معده و جبران نماینده کم آب بدن شما گردد.
بعضی گیاهان نیز دارای خواص ضد میکروبی هستند که می توانید از آنها در درمان مسمومیت خود بهره ببرید:
- آب ریحان، آویشن، دانه زیره، گشنیز، نعنا، رزماری، مریم گلی و رازیانه از جمله گیاهانی هستند که دارای خواص ضد میکروبی بوده و به درمان مسمومیت یاری می نمایند.
بیشتر بخوانید: روشهایی برای درمان خانگی مسمومیت غذایی
طول دوره مسمومیت غذایی
مسمومیت غذایی که معمولا به دلیل آلودگی های ویروسی و باکتریایی اتفاق می افتد حدود دو روز ادامه پیدا خواهد نمود و سپس رفع خواهد شد و در طول این دو روز بدن با اسهال و استفراغ سعی دارد که عامل آلودگی و بیماری را از بدن دفع کند و در نتیجه تامین آب و الکترولیت های بدن که از این طریق از بدن دفع می گردد لازم است.
اگر مسمومیت به دلیل عوامل باکتریایی باشد معمولا با درمان خانگی می توان آن را درمان کرد اما اگر در موارد زیر مسمومیت اتفاق افتاده باشد باید حتما به پزشک مراجعه گردد:
- مسمومیت قارچی
- مسمومیت در بچه ها و نوزادان
- مسمومیت زنان باردار
- مسمومیت در افراد مسن و بالای شست سال
و یا بروز علایمی مانند:
- اختلالات تنفسی
- سردرد و سرگیجه
- اسهال خونی یا ادامه اسهال بیش از پنج روز
- تب شدید
- اختلالات بینایی
- کم آبی شدید بدن
سخن پایانی
تا جایی که ممکن است از مصرف خود سرانه دارو و قرص برای مسمومیت اجتناب کنید زیرا چنین داروهایی ممکن است درمان شما را به تاخیر بیاندازند و عوارض نامطلوبی بر سلامت شما داشته باشند. شما می توانید از ایبوپروفن و استامینوفن برای درمان تب و سردرد خود بهره ببرید.
بر اساس موارد گفته شده، در طول دوره مسمومیت تا می توانید مایعات بنوشید و به خود استراحت دهید و با رعایت نکات بهداشتی از ابتلای سایر افراد به این بیماری جلوگیری کنید.
اگر سوال یا نظری در این مورد دارید نیز آن را به وسیله بخش ارسال نظر با ما در میان بگذارید.
به "معرفی قرص برای مسمومیت غذایی" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی قرص برای مسمومیت غذایی"
محمودسعدی 15 آذر 1401
مطالب جالب وتوضیحات ساده وقابل فهم.
حتی درموردمصرف داروها که خود داروهم میتواندباعث مسمومیت دارویی شود.
من لذت بردم ازتوضیحات مطالب