پا ها درباره سلامتی تان چه می گویند؟

به گزارش تفطن، پای سرد معمولاً ناشی از جریان ضعیف خون در بدن است که یعنی خون گرم نمی تواند به صورت منظم به پا های شما برسد؛ بنابراین پا های شما سردتر از سایر نقاط بدن تان می شوند. به جز این مورد، دلایل دیگری نیز برای سردی پا وجود دارد که از آن میان می تواند به کم خونی، دیابت، پدیده رینود، تیروئید کم کار یا سایر دلایلی که کمتر شایع هستند، اشاره نمود.

پا ها درباره سلامتی تان چه می گویند؟

یک کارشناس سلامتی می گوید پا ها ممکن است زیباترین ویژگی ما نباشند، اما قطعاً اطلاعاتی حیاتی درباره شرایط عمومی سلامتی مان به ما می دهند.

به گزارش خبرنگاران؛ دینا گاهیل، بنیان گذار شرکت دی جی پودیاتریست، که شرکتی مربوط به پادرمانی است، در این مقاله شرح می دهد که به چه دلیل افراد باید به پوست، بافت و دمای پای خود توجه نمایند. او می گوید شرایط پا اطلاعات وسیع تری درباره شرایط عمومی بدن ما به ما می دهد.

دینا در این مقاله 6 مشکل سلامتی پا شامل سفتی پوست، ناخن های قارچی و پینه شست پا را به همراه مسائلی که به آن ها مربوط می گردد، برشمرده است. برای مثال ورم کردن پا و قوزک پا می تواند هشدار بیماری های کبدی و کلیوی باشد. پاشنه ترک خورده پا می تواند یکی از نشانه های کمبود ویتامین های ضروری باشد.

ورم پا

ورم پا دلایل متفاوتی می تواند داشته باشد که یکی از رایج ترین دلایل آن احتباس مایعات در بدن است که به نام آدِم شناخته می گردد. سفر هوایی، نشستن یا ایستادن برای مدت طولانی عمل پمپ کردن مایعات به سمت قلب را به دلیل بی تحرکی ماهیچه ای سخت می نماید.

یکی دیگر از دلایل تورم پا ها حاملگی، نارسایی وریدی، جراحت پا یا قوزک پا، لخته شدنِ خون، عفونت، دیابت، بیماری قلبی، کلیوی، کبدی و حتی عوارض جانبی برخی از داروهاست. هنگامی که پا ها ورم می نمایند، بالا دریافتِ آن ها بسیار مفید است؛ زیرا این حرکت به بازگرداندن مایعات و کاهش تورم پا یاری می نماید.

دوم، پوشیدن کفش هایی که فضای کافی برای هنگام متورم شدنِ پا ها دارند از بروز تاول، زخم، عفونت، درد و بریدگی ها پیشگیری می نماید.

پا های سرد

پای سرد معمولاً ناشی از جریان ضعیف خون در بدن است که یعنی خون گرم نمی تواند به صورت منظم به پا های شما برسد؛ بنابراین پا های شما سردتر از سایر نقاط بدن تان می شوند. به جز این مورد، دلایل دیگری نیز برای سردی پا وجود دارد که از آن میان می تواند به کم خونی، دیابت، پدیده رینود، تیروئید کم کار یا سایر دلایلی که کمتر شایع هستند، اشاره نمود.

برای گرم نگه داشتن پا ها این روش ها را دنبال کنید:

پا ها را از سمت پاشنه به سمت انگشتان پا به طور مرتب ماساژ دهید.

جوراب های پشمی بپوشید و از پوشیدن جوراب های کتانی خودداری کنید.

پاپوش هایی بپوشید که گرما را نگه می دارند.

از تخت های عایق گرما بهره ببرید.

در هوای بارانی از کفش های ضدآب بهره ببرید تا آب به داخل کفش نفوذ نکند.

کافئین نخورید: کافئین رگ های خونی را تنگ می نماید که ممکن است مانع از جریان خون به سمت اندام های تحتانی بگردد.

پینه روی انگشتان پا، پاشنه ها یا بالشتک های کف پا

یکی از مسائل رایج پا در میان زنان و مردان رشد پینه روی قسمت های مختلف پاست که باعث سفتی پوست می گردد. پینه ها همه جای پا از انگشتان، بالشتک های پا و پاشنه را می توانند درگیر نمایند. پوست از لایه های ریزی تشکیل شده است؛ تمام لایه ها در پوست اندازی و جوان سازی نقش مهمی دارند. این فرایند شگفت انگیز در تمام طول حیات شما به صورت مداوم در حال رخ دادن است.

برخی وقت ها نرخ پوسته ریزی و رشد مجدد پوست بنا به دلایلی مانند فشار یا سایش از حالت تعادل خارج می گردد. بهم خوردن این فرایند نوعی اختلال عملکرد ایجاد می نماید که به موجب آن پوست بیشتری رویهم ساخته می گردد. به این شرایط پینه می گویند.

پینه همچنین یک هشدار ایمنی است که در صورت ضربه وارد شدن به پوست در صورت پوشیدن کفش تنگ، انجام فعالیت های نامناسب، ژنتیک، ساییده شدن استخوان ها، کم آبی بدن، چاقی یا دیابت ایجاد می گردد.

برخی اوقات آنقدر پوست اضافی روی هم فراوری می گردد که محل پینه دردناک و غیرقابل تحمل می گردد. از عوامل دیگری که می تواند باعث ایجاد پینه گردد می توان به عدم تعادل و همترازی بدن اشاره نمود که باعث ایجاد درد کمر، زانو ها و قوزک پا می گردد که این درد ممکن است تا گردن احساس گردد.

برای جلوگیری از پینه مطمئن شوید که به قدر کافی آب می نوشید، در طول هفته از سنگ پا بهره ببرید و آرام پوست های خشک را از کف پا جدا کنید و بعد از آن از یک کرم حاوی اوره برای کف پا بهره ببرید.

اگر پینه کف پا آنقدر ضخیم است که با درمان های خانگی رفع نمی گردد باید به متخصص پا مراجعه کنید تا پینه ها را با روشی بی خطر از پا جدا کند.

پای ورزشکاران

پای ورزشکاران یکی از عفونت های رایج قارچی است که بین انگشتان پا مشاهده می گردد. میکروارگانیسم هایی مانند قارچ ها می توانند از یک محل به محل دیگر و از پوست به ناخن منتقل شوند. به همین شکل عفونت قارچی ای که در ناخن ایجاد شده می تواند به پوست منتقل گردد یا فقط در ناخن ها باقی بماند.

عفونت قارچی ناخن ظاهری ضخیم، زرد و فلس مانند دارد و حتی می تواند باعث جدا شدن ناخن از بستر آن و جراحت گردد. قارچ ها در محیط گرم، مرطوب و خیس رشد می نمایند و پا دقیقاً همان جای مناسبی است که با وجود 250000 غده عرق باعث رشد قارچ می گردد.

برخی زمینه ها که باعث تعریق بیشتر می شوند می توانند به عفونت قارچی منجر شوند؛ بنابراین کسانی که دیابت دارند، اضطراب دارند، در دوران یائسگی هستند، استرس دارند، تیروئید پرکار دارند، اختلال عروقی دارند یا التهاب معده دارند، بیشتر از سایرین ممکن است دچار عفونت قارچی پا شوند. برخی دارو ها نیز ممکن است به عنوان عوارض جانبی عفونت قارچی ایجاد نمایند.

رعایت بهداشت فردی موثرترین روش برای پیشگیری از عفونت قارچی است. افرادی که ورزش می نمایند باید جوراب ها و کفش هایشان را بعد از ورزش تعویض نمایند. همواره توصیه می گردد که بلافاصله بعد از ورزش کردن دوش بگیرید یا حمام کنید و تمام بدن را خوب بشویید. بعد از شستن پا ها باید آن ها را کامل خشک کرد. اگر ورزش شدید است باید از ضربه وارد کردن به ناخن ها پیشگیری کنید، چون ناخن های آسیب دیده احتمال عفونت قارچی را بیشتر می نمایند.

اگر از آن نوع افرادی هستید که پای تان خیلی عرق می نماید باید جوراب هایتان را مرتب عوض کنید و جوراب هایی بپوشید که رطوبت پا را بگیرند و پا ها را خنک نگه دارند و اجازه بدهند که هوا در داخل کفش جریان داشته باشد.

می توانید برای درمان قارچ پا از دارو های بدون نسخه بهره ببرید.

منبع: Daily Mail

ترجمه: سایت خبرنگاران

منبع: فرادید
انتشار: 29 فروردین 1400 بروزرسانی: 29 فروردین 1400 گردآورنده: tafatton.ir شناسه مطلب: 1863

به "پا ها درباره سلامتی تان چه می گویند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پا ها درباره سلامتی تان چه می گویند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید