تغذیه سالم در عید نوروز و نکات مهم و اصولی

به گزارش تفطن، تغذیه سالم در عید نوروز، یکی از اصول مهمی است که به حفظ سلامتی و تندرستی شما یاری زیادی می نماید. در این مقاله با نکات مهم و اصولی در استفاده از شیرینی ها، مغزها و میوه های مورد استفاده در این ایام آشنا خواهید شد.

تغذیه سالم در عید نوروز و نکات مهم و اصولی

خبرنگاران | سرویس سلامت - با نزدیک شدن به ایام عید نوروز و آغاز دید و بازدید ها و مسافرت های نوروزی، رعایت نکاتی در مورد تغذیه سالم به حفظ سلامت و تندرستی افراد یاری شایانی می نماید؛ بنابراین آشنایی با خواص و مضرات مواد غذایی مورد استفاده در این ایام که سه گروه اصلی آن شیرینی ها، مغز ها و میوه ها هستند، ضروری به نظر می رسد.

به علاوه میهمانی ها، دورهمی ها و مسافرت ها در ایام عید نوروز، عاملی برای استقبال زیاد مردم از غذا های رستورانی و فست فود ها و افزایش وعده های اصلی است که خود به افزایش وزن و بیماری ها دامن می زند. در این مقاله قصد داریم شما را با تغذیه سالم در ایام عید نوروز آشنا سازیم و توصیه هایی در رابطه با مصرف صحیح شیرینی، آجیل، میوه و وعده های اصلی غذایی ارائه دهیم.

تغذیه سالم و نکات مهم در استفاده از شیرینی ها

  1. شیرینی ها، جزو مواد غذایی پرچرب و حاوی کالری بالایی هستند که مواد مغذی اندکی دارند و مصرف آن ها به افراد چاق و افرادی که به بیماری های قلبی- عروقی و دیابت مبتلا هستند، توصیه نمی گردد. افراد سالم نیز بهتر است آن را با احتیاط و به مقدار کم مصرف نمایند.
  2. شیرینی ها باعث کاهش اشتهای بچه ها می شوند و باید دو الی سه ساعت بعد از وعده غذایی و به میزان کم استفاده شوند.
  3. به منظور جلوگیری از مصرف زیاد شیرینی، سعی کنید برای این ایام شیرینی هایی در سایز کوچک تر و با تنوع کمتر خریداری کنید.
  4. شکلات و کاکائوی تلخ و با کیفیت را جایگزین شکلات های نامرغوب کنید که هم برای سلامتی سیستم قلب و عروق مفید هستند و هم به راحتی از سطح دندان ها پاک می شوند.
  5. شیرینی های تر حاوی چربی های اشباع و اسید های چرب ترانس هستند و مصرف آن ها به افراد دارای چربی خون و بیماران قلبی - عروقی توصیه نمی گردد.
  6. افراد مبتلا به دیابت، بهتر است از شکلات های رژیمی مخصوص دیابت استفاده نمایند و شکلات های معمولی را استفاده ننمایند.
  7. با توجه مناسب به میزان خواب روزانه، به روان و جسم خود یاری کنید تا کمتر به جانب شیرینی گرایش داشته باشد. مطالعات نشان داده اند افرادی که کمتر از شش ساعت در شبانه روز می خوابند به علت احساس خستگی بیشتر، تمایل بیشتری به استفاده از شیرینی ها و مواد قندی دارند.
  8. ورزش کردن باعث سوختن قند اضافه شده و از تبدیل آن به چربی جلوگیری می نماید. ورزش هم به سلامت جسم شما یاری می نماید و هم ذهن شما را قوی تر نگه می دارد.

تغذیه سالم و نکات مهم در استفاده از آجیل و مغز ها

  1. انواع آجیل و مغز های خام، علی رغم اینکه حاوی املاح و ویتامین های زیادی نظیر کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن، ویتامین E. و... هستند، درصد بالایی چربی دارند و برای افراد چاق، افراد مبتلا به دیابت، فشار خون، بیماری های قلبی- عروقی مناسب نیستند و باید با احتیاط مصرف شوند.
  2. استفاده از پروتئین های دیرهضم مانند تخم مرغ در وعده صبحانه می تواند به ثابت ماندن قند خون یاری نموده و هوس خوردن تنقلات را در طی روز کاهش دهد.
  3. به دو دلیل سعی کنید آجیل خام، خریداری کنید:

    الف) آجیل بوداده، حاوی مقدار زیادی نمک است و برای افراد مبتلا به فشار خون و بیماری های کلیوی مناسب نیست.

    ب) معمولا آجیل و مغز هایی که تازه نبوده و از کیفیت خوبی برخوردار نیستند، بو داده می شوند تا بوی ماندگی آن رفع گردد، بنابراین شما نمی توانید از کیفیت و تازگی آجیل بوداده مطمئن شوید.

  4. با مصرف به اندازه آجیل در هر روز می توانید سلامت قلب و عروق خود را حتی در سالمندی تامین کنید و از ابتلا به انواع بیماری ها مصون بمانید. میزان مصرف روزانه استاندارد آجیل به توضیح زیر است:
    بادام14 عدد
    گردو5 عدد
    فندق10 عدد
    نخودچی1 مشت
    بادام زمینی17 عدد
    بادام هندی10 عدد
    آجیل برزیلی3 عدد
    پسته30 عدد

تغذیه سالم و نکات مهم در استفاده از میوه ها

  1. میزان مصرف روزانه میوه ها برای افراد عادی 4-2 عدد میوه در روز تعیین شده است. ولی برای افراد چاق و مبتلا به اضافه وزن، این میزان باید به 2 عدد میوه متوسط در روز کاهش یابد.
  2. میوه ها حاوی قند های ساده ای هستند که منجر به افزایش قند خون در افراد دیابتی می گردد و باید به میزان کمتر و با احتیاط مصرف شوند.
  3. مصرف زیاد میوه توسط بچه ها باعث بی اشتهایی در آن ها شده و آن ها را از مصرف مواد غذایی اصلی باز می دارد، بنابراین بهتر است بیش از دو واحد میوه در روز استفاده ننمایند.

تغذیه سالم و نکات مهم در وعده های اصلی غذایی

  1. وعده صبحانه را مفصل در نظر بگیرید و از گروه های لبنیات، نان و غلات در آن بهره ببرید تا مجبور به استفاده از میان وعده های غیر مغذی نشوید.
  2. میهمانی ها و دور همی ها در ایام نوروز، عاملی در افزایش مصرف وعده های اصلی است که به چاقی و اضافه وزن دامن می زند؛ بنابراین استفاده از سالاد بدون سس و آب قبل از غذا، می تواند در کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری موثر باشد.
  3. به جای استفاده از نوشابه های گازدار، از دوغ کم چرب به عنوان نوشیدنی بهره ببرید.
  4. سعی کنید در این ایام حتما از وعده های اصلی صبحانه، نهار و شام استفاده نموده و مصرف حبوبات و سبزیجات را از قلم نیاندازید.
  5. مصرف 6 تا 8 لیوان آب در روز می تواند در جلوگیری از بیماری های دستگاه گوارش و یبوست موثر واقع گردد.

پیشنهاد می گردد طرز تهیه چند نوع غذای موثر برای رشد بچه ها و نوجوانان را در مقاله زیر دنبال کنید:

منبع: ستاره
انتشار: 27 بهمن 1399 بروزرسانی: 27 بهمن 1399 گردآورنده: tafatton.ir شناسه مطلب: 1735

به "تغذیه سالم در عید نوروز و نکات مهم و اصولی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تغذیه سالم در عید نوروز و نکات مهم و اصولی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید