تیرچه کرومیت و راه های پیاده سازی آن در اجرای سقف

به گزارش تفطن، تیرچه کرومیت نوعی از تیرچه های پیش ساخته و فلزی است. این نوع تیرچه به دو روش کلی برای اجرای سقف پیاده سازی می شوند که در این مطلب به آنها پرداخته می گردد.

تیرچه کرومیت و راه های پیاده سازی آن در اجرای سقف

جهت دریافت خدمات اجرای باغ بام با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. روف گاردن و بام سبز با بهترین قیمت و بهترین کیفیت را از ما بخواهید.

با رسوخ تکنولوژی در تمامی بخش ها و پیشرفت آن، صنعت ساخت وساز ساختمان نیز دستخوش تغییراتی شد.

با این تحولات روش های قدیمی جای خود را به روش های نوین دادند. از جمله این تغییرات فراوری تیرچه کرومیت و اجرای سقف توسط آنها است.

تیرچه کرومیت

تیرچه کرومیت نوعی از تیرچه ها هستند که به صورت پیش ساخته و از جنس فلز است. اینها با دو تفاوت زیر شبیه تیرچه سفالی بتنی و فندوله ای هستند.

  1. در بال تحتانی یا پاشنه تیرچه کرومیت به جای 2 عدد میلگرد و بتن، از ورقه فولادی 3 الی 4 میل استفاده شده است.
  2. در بال فوقانی به جای 1 عدد میلگرد از نبشی استفاده شده است.

نحوه اجرای تیرچه کرومیت

برای اجرای سقف با استفاده از تیرچه کرومیت دو روش کلی وجود دارد:

  1. سقف با قالب موقت
  2. سقف با قالب دائمی

در روش اول قالب ها معمولا فلزی هستند. این قالب ها به راحتی قابل نصب هستند. پس از نصب و اتمام کار به سادگی باز می شوند و می توانند به محل جدید منتقل شوند.

در روش دوم قالب از جنس های مختلفی از جمله بلوک سیمانی، یونولیت و سفال ساخته می شود.

تیرچه و بلوک

سقف تیرچه و بلوک از پرکاربردترین روش های اجرای سقف است. این سقف ها از چند جهت مورد توجه قرار گرفته اند.

در زیر به سه مورد از آنها اشاره می شود:

  1. مقاومت بالا
  2. قیمت مناسب و مقرون به صرفه
  3. سبک بودن

سقف تیرچه بلوک از سه بخش اصلی تشکیل می شود که به توضیح زیر است:

  1. تیرچه: خود تیرچه از دو بخش کلی تشکیل می شود که در ادامه به آنها اشاره می شود.
  2. بلوک
  3. بتن بالا یا درجا: بتن بالا همان طور که از اسم آن تعیین است در بالای سقف قرار می گیرد. بتن درجا باعث اتصال تیرچه ها می شود. این اتصال باعث یکپارچه سازی و انسجام اجزای تیرچه کرومیت می شود.

سقف هایی که توسط تیرچه کرومیت ساخته می شوند در بسیاری از سازه ها به چشم می خورند. این سقف ها به خاطر بهره مندی از مواد اولیه مناسب و با کیفیت از دوام بالایی برخوردار هستند.

تیرچه ها از دو قسمت کلی تشکیل می شوند.

  1. شبکه میلگرد: این قسمت که نقش سازه را دارد، به صورت خرپایی ساخته می شود. شبکه میلگرد وظیفه تحمل نیروهای وارد شده قبل و بعد از بتن ریزی را بر عهده دارد.
  2. بخش زیرین شبکه میلگرد: این قسمت با استفاده از بتن ریزی ساخته می شود.

استحکام تیرچه

تیرچه کرومیت باید از استحکام بالایی برخوردار باشد. هم چنین تیرچه ها باید از سطح مقطع فولاد و ضخامت بتن بیشتری برخوردار باشند تا بتوانند وزن نیروهای استاتیکی و بارها را متحمل شوند. در غیر این صورت سازه، اسکلت و سقف ساختمان را با مشکل و ضرر و زیان های جدی رو به رو می نمایند.

ضخامت سقف ساخته شده از تیرچه کرومیت

زمانی که از تیرچه کرومیت برای اجرای سقف استفاده می شود، محاسبه ضخامت سقف باید به دقت انجام شود و نباید بیش از یک بیستم طول دهانه باشد. تیرچه بتنی باید ضخامتی حدود 10 سانتی متر داشته باشد؛ تا بتواند در زمان اجرای سقف مقاومت کافی را تامین کند.

با توجه به فراوری و استفاده از مصالح نامرغوب در ساخت وسازها، رعایت اصول استاندارد برای فراوری و استفاده از تیرچه ها تنظیم شد. بر اساس آن کمیسیونی برای رسیدگی به فراوریات نامرغوب تشکیل شد. این کمیسیون از سازمان نظام مهندسی و سازمان استاندارد (کمیته استاندارد ساختمان) تشکیل شده است. این کمیسیون آیین نامه ای جهت فراوری تیرچه کرومیت مورد تایید و با رعایت استانداردها در فراوریی ها و کارگاه های فراوریی تدوین کرد.

سازمان نظام مهندسی و شهرداری برای اجباری کردن این مورد سازندگان را به استفاده از تیرچه های استاندارد و رعایت اصول مصوب در آنها ملزم کردند. با توجه به این اقدامات داشتن گواهی استاندارد تیرچه برای انتها کار ساختمان ها الزامی شد.

تیرچه خرم دژ با افتخار به فراوری تیرچه کرومیت با رعایت اصول مصوب می پردازد. برای بهره مندی از خدمات تیرچه خرم دژ حتی خرید تیرچه صنعتی نیز با ما در تماس باشید.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 6 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tafatton.ir شناسه مطلب: 1211

به "تیرچه کرومیت و راه های پیاده سازی آن در اجرای سقف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تیرچه کرومیت و راه های پیاده سازی آن در اجرای سقف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید