خبرنگاران نگهداری از کالانکوا!

به گزارش تفطن، کافی ست چشم تان به برگ های چرمین و گل های خوشرنگ کالانکوا بیافتد تا هوش از سرتان بپرد! این گیاه ظریف و خوش چهره نگهداری آسانی هم دارد!

خبرنگاران نگهداری از کالانکوا!

جنس کالانکوا یا کالانکوئه بیشتر از 100 گونه گیاه را شامل می گردد، اما تنها تعداد اندکی از آنها رایج و شناخته شده هستند. این ساکولنت محبوب، بومی منطقه ها خشک و بی آب و علف است. اخیرا گونه های هیبریدی از این گیاه پرورش داده شده که به خاطر شکل برگ ها و گل هایشان بسیار محبوب هستند. مانند خیلی از گیاهان، کالانکوا هم کالای اصلی گلفروشی ها ست!

گل های کالانکوا در رنگ های سفید، زرد، قرمز، صورتی، نارنجی و … قابل یافت هستند.

کالانکوا با توجه به طول روز و تعداد ساعاتی که نور دریافت می نماید گل می دهد، خوشبختانه گیاهی ست روز کوتاه، پس در فصل زمستان از تماشا گل های رنگارنگش غرق لذت می شوید! مانند بسیاری از ساکولنت ها پرورش کالانکوا هم آسان است فقط حواس تان به آبیاری آن، بخصوص در فصل زمستان، باشد!

احتیاج های گیاه کالانکوا

با رعایت موارد ذکر شده در پایین گیاه تان را شاداب و پر گل نگه می دارید!

نور: این گیاه مکانی روشن و آفتابی را می پسندد بخصوص در تابستان که فصل رشد و فعالیت گیاه است. سعی کنید در زمستان گیاه را رو به روی پنجره جنوبی قرار دهید تا حدبیشتر استفاده از آفتاب را داشته باشد.

آبیاری: در تابستان گیاه را به طور منظم آبیاری کنید و اجازه دهید سطح خاک در بین دو آبیاری خشک گردد. در زمستان آبیاری را کاهش دهید و تا خشک شدن کامل خاک گلدان آبیاری مجدد را انجام ندهید. در زمستان رطوبت معمول خانه برای رشد گیاه مناسب است. برای تشخیص زمان آبیاری مجدد می توانید از برگ ها هم یاری بگیرید و در صورت بروز علائم تشنگی در آنها به گیاه آب بدهید.

دما: کالانکوا هوای گرم را دوست دارد پس آن را از معرض بادهای سرد بخصوص باد کولر دور نگه دارید. این گیاه دمای کمتر از 14 درجه سانتی گراد را تحمل نمی نماید پس در زمستان ها حسابی حواس تان به درجه حرارت محیط باشد.

خاک: مخلوط خاک های آماده گلدان برایش قابل قبول است. توجه کنید که این گیاه به خاکی با زهکشی مناسب احتیاج دارد پس به بافت خاک گلدانی که می خواهید تهیه کنید دقت داشته باشید.

تغذیه: در تابستان هر 2 هفته یک بار گیاه را کود دهی کنید. هم می توانید از مخلوط کودهای مایع بهره ببرید و هم از گرانول ها و قرص هایی که مواد مغذی را به تدریج در خاک آزاد می نمایند.

تکثیر کالانکوا

بسیاری از گونه های کالانکوا (مانند گیاه اشک تمساح) در لبه برگ هایشان گیاهچه های کوچکی تشکیل می دهند و در واقع زنده زا هستند. هر کدام از گیاهچه ها در صورت کاشته شدن در گلدان گیاه واحدی را تشکیل می دهند. بیشتر کالانکوا های دیگر هم به وسیله قلمه ساقه و برگ قابل تکثیر هستند.برای تکثیر به روش قلمه ساقه، در ابتدای فصل رشد ساقه ای به طول چند سانتی متر (حدودا 5 الی 7 سانتی متر) از یکی از سر شاخه های گیاه ببرید و آن را درون خاکی مرطوب با زهکشی خوب قرار دهید و در محیطی گرم بگذارید. می توانید روی گلدان های قلمه تان را با کیسه پلاستیکی بی رنگ و شفاف بپوشانید تا شانس ریشه دار شدن قلمه ها بیشتر گردد و فضای اطراف شان هم مرطوب بماند. برای قلمه برگ ابتدا برگی با میزان و سن میانه (نه خیلی پیر و نه خیلی جوان) را به همراه دمبرگ از گیاه جدا کنید، آن را در خاکی با زهکشی خوب قرار دهید و تا زمان ظهور جوانه های تازه خاک را مرطوب نگه دارید.

چند نکته!

کالانکوا آسان نگهداری می گردد و علاوه بر آن مزیت دیگری هم دارد! گل هایش! گل های کالانکوا می توانند مدت زمان زیادی روی گیاه باقی بمانند. بسیاری از افراد بعد از گل دهی و خشک شدن گل ها گیاه را دور می اندازند! کالانکوا گیاهی چند ساله است پس بعد از خشک شدن گل های گیاه به راحتی آنها را جدا کنید و مراقبت های معمول گیاه را از سر بگیرید. باغبانان حرفه ای، با تنظیم طول روز، کالانکوا را مجبور به گلدهی در تمام طول سال می نمایند!

انواعی از کالانکوا ها می توانند در سبد کاشته شوند و آویزان بمانند. اگر به گیاهان آویز علاقه مندید می توانید آنها را تهیه کنید.

آخرین و مهم ترین نکته: چند وقت یک بار گیاه را برای وجود آفات آنالیز کنید. آفاتی مانند کنه عنکبوتی، شپشک ها، شته ها و سپر داران آفات رایج گیاهان خانگی هستند که با تشخیص به موقع کنترل شان آسان تر می گردد.

کالانکوا هایی شاداب برایتان آرزو می کنیم!

منبع: فوت و فن
انتشار: 17 مرداد 1401 بروزرسانی: 17 مرداد 1401 گردآورنده: tafatton.ir شناسه مطلب: 2413

به "خبرنگاران نگهداری از کالانکوا!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران نگهداری از کالانکوا!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید