شیرین پلو با گوشت قلقلی ، نکات خوشمزه شدن مایه شیرین پلو رستورانی

به گزارش تفطن، شیرین پلو با گوشت قلقلی یک و در اصل همان معروف خودمان است که هواداران پر و پا قرصی دارد. البته هم یک روش مرسوم درست کردن این است. برای آموزش طرز تهیه شیرین پلو با گوشت قلقلی و نکات طلایی درست کردن شیرین پلو شیرازی به عنوان یک، با این مقاله از در همراه باشید.

شیرین پلو با گوشت قلقلی ، نکات خوشمزه شدن مایه شیرین پلو رستورانی

طرز تهیه شیرین پلو با گوشت چرخ نموده قلقلی در یک نگاه

برای طرز تهیه شیرین پلو با کوفته قلقلی، باید گوشت چرخ نموده را با ادویه ها و پیاز رنده شده، مخلوط نموده و ورز دهید. با این مایه گوشت، کوفته قلقلی ریز درست نموده و سرخ کنید. خلال بادام و پسته را با گلاب بخیسانید و با هویج رنده شده و زرشک تفت دهید.

خلال پرتقال را هم شیرین کنید و با شربتی مخلوط از آب و شکر بجوشانید و آبکش کنید. برنج را هم بجوشانید تا دندان گیر گردد. سپس به صورت لایه لایه، برنج و مواد میانی شامل خلال بادام و پسته، زرشک، خلال پوست پرتقال شیرین شده، هویج رنده شده و گوشت قلقلی سرخ شده را روی برنج بریزید.

چند لایه از مواد را تکرار کنید تا موادتان تمام گردد و شیرین پلو را دم کنید. برای مطالعه مراحل و جزییات کامل طرز تهیه شیرین پلو با گوشت چرخ نموده قلقلی ادامه مطلب را مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرین پلو با گوشت چرخ نموده (برای 4 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
برنج4 لیوان فرانسوی دسته دار
گوشت چرخ نموده400 گرم
هویج400 گرم
خلال بادام200 گرم
خلال پسته50 گرم
خلال پوست پرتقال یا نارنج250 گرم
پیاز3 عدد میانه
زرشک5 قاشق غذاخوری
شکرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
گلاب (اختیاری)نصف لیوان فرانسوی دسته دار
زعفران (دم نموده غلیظ)به مقدار دلخواه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم
روغن یا کرهبه مقدار لازم
نان یا سیب زمینیبرای ته دیگ
ترشی و سالادبرای سرو شیرین پلو

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت شیرین پلو با کوفته قلقلی: 60 دقیقه

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه شیرین پلو با گوشت قلقلی

طرز تهیه شیرین پلو با مرغ، شباهت زیادی به و روش تهیه شیرین پلو با کوفته ریزه شباهت زیادی با هویج پلو با گوشت چرخ نموده دارد و به خاطر طعم خوشمزه و ظاهر مجذوب کنندهی که دارد، می توانید به عنوان ناهار و شام مهمانی، تهیه و سرو کنید.

مرحله اول: برنج و خلال بادام را بخیسانید

در ابتدا برای تهیه شیرین پلو با گوشت چرخ نموده، برنج را پاک کنید و به خوبی بشویید. برنج را در یک کاسه بریزید و به آنها مقداری آب ولرم و 1 قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید. مقدار آب باید در حدی باشد که روی برنج ها را به مقدار 2 بند انگشت، بپوشاند. بسته به نوع برنج، باید به مدت 30 دقیقه تا 3 ساعت، برنج ها را بخیسانید.

خلال های بادام و پسته را هم در یک کاسه ریخته و روی آنها ترکیبی از گلاب و آب بریزید تا روی آنها را بپوشاند. حدود 1 ساعت بادام ها را در گلاب بخیسانید.

در صورت تمایل می توانید برنج ایرانی و خارجی باکیفیت، گلاب اعلا و نمک را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: مایه کوفته قلقلی را آماده کنید

یکی از پیازها را پوست بگیرید و با رنده میانه، رنده کنید. سپس پیاز رنده شده را با دست بفشارید و آب آن را بگیرید. تفاله پیاز را در یک کاسه بریزید و گوشت چرخ نموده را به آن اضافه کنید.

مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و نمک هم به مواد داخل کاسه بیفزایید و همه مواد را با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست گردد. حدود 5 دقیقه مواد را ورز دهید و بعد روی ظرف را بپوشانید و به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید تا منسجم گردد.

شما می توانید برای خرید گوشت چرخ نموده مخلوط و انواع ادویه معطر غذا، به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: پوست پرتقال یا نارنج را خلالی کنید

در ادامه، برای گرفتن تلخی پوست نارنج یا پرتقال، پوست پرتقال یا نارنج را بگیرید و قسمت سفید داخل آن را جدا کنید. باید فقط قسمت نارنجی پوست را برش بزنید و به صورت خلالی باریک خرد کنید. خلال ها را زیر آب بشویید. زرشک ها را هم بشویید و در یک کاسه با مقداری آب، بخیسانید تا گرد و خاک و سنگریزه های آنها، ته نشین گردد.

زرشک را می توانید به صورت خرید اینترنتی و حضوری از فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید.

مرحله چهارم: تلخی خلال پوست پرتقال (نارنج) را بگیرید

خلال های پوست پرتقال یا نارنج را در یک قابلمه بریزید و مقداری آب سرد به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب آن آغاز به جوشیدن کند. بعد از 3 دقیقه، قابلمه را از روی حرارت بردارید و آنها را آبکش کنید. خلال ها را زیر آب سرد، بشویید و دوباره در قابلمه با مقداری آب بریزید و روی حرارت بجوشانید. این کار را 3 تا 4 بار تکرار کنید تا تلخی خلال ها گرفته گردد.

مرحله پنجم: خلال ها را شیرین کنید

شکر را در قابلمه بریزید و 3 لیوان فرانسوی دسته دار، آب به آن اضافه کنید. شکر و آب را روی حرارت بگذارید تا دانه های شکر در آب حل گردد. وقتی تلخی خلال ها را گرفتید، دوباره خلال ها را در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید.

اجازه دهید خلال های پوست پرتقال، با شربت بجوشد و کاملا شیرین گردد. شربت باید غلیظ و کشدار گردد. سپس شعله را خاموش نموده و آنها را آبکش کنید.

برای خرید شکر می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله ششم: هویج رنده شده را تفت دهید

در این مرحله از تهیه شیرین پلو با هویج و کوفته ریزه، هویج ها را بشویید و پوست بگیرید. هویج ها را با رنده درشت، رنده کنید. خلال های بادام و پسته را که در آب و گلاب خیسانده بودید، آبکش کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس هویج ها را در تابه بریزید و تفت دهید تا آب اضافی آنها بخار گردد.

شما می توانید روغن سرخ کردنی را به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هفتم: بقیه مواد مایه شیرین پلو را تفت دهید

بعد از کشیده شدن آب هویج ها، خلال های بادام و پسته، خلال های پوست پرتقال یا نارنج شیرین شده و زرشک شسته و آبکش شده را در تابه بریزید و تفت دهید.

می توانید مقداری ادویه دلخواه، شامل زردچوبه و فلفل سیاه هم اضافه کنید. به مقدار 2 تا 3 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده هم در تابه بریزید تا مواد داخلی شیرین پلو، عطر و طعم زعفرانی بگیرند. سپس شعله را خاموش کنید و مواد را کنار بگذارید.

زعفران را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله هشتم: کوفته قلقلی ها را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه شیرین پلو با گوشت چرخ نموده، مایه گوشت چرخ نموده را از یخچال بیرون بیاورید. یک سینی و یک کاسه آب، نزدیک دستتان بگذارید. کف دست هایتان را با کمی آب مرطوب کنید. به مقدار یک گردوی کوچک، از مایه گوشت چرخ نموده بردارید و بین دست هایتان گلوله کنید. کوفته قلقلی را در سینی بگذارید. همه کوفته ریزه ها را به همین شکل، آماده کنید.

مرحله نهم: گوشت قلقلی را سرخ کنید

حالا در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس کوفته های قلقلی را در تابه بریزید. کوفته ها نباید روی هم قرار بگیرند. اجازه دهید یک سمت کوفته ها سرخ گردد.

تابه را تکان دهید تا همه قسمت های آنها طلایی گردد. سعی کنید تا جای ممکن از قاشق برای هم زدن کوفته ها استفاده نکنید و تابه را تکان دهید. کوفته ها را که سرخ کردید، آنها را کنار بگذارید.

مرحله دهم: برنج را بجوشانید

در یک قابلمه مناسب تا نیمه آن، آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آغاز به جوشیدن کند. آبی که برنج را در آن خیسانده اید، دور بریزید. برنج را در قابلمه بریزید و بسته به نوع برنج، حدود 5 تا 7 دقیقه آن را بجوشانید. برنج باید دندان گیر گردد، یعنی اطراف برنج نرم و داخل آن کمی سفت یا به اصطلاح زنده باشد. سپس برنج را آبکش کنید.

مرحله یازدهم: برنج و مواد میانی شیرین پلو را در قابلمه بریزید

در قابلمه ای که می خواهید شیرین پلو را در آن بپزید و دم کنید، مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. کف قابلمه را دلخواهتان (نان یا سیب زمینی حلقه ای شده) بگذارید.

سپس یک لایه برنج روی ته دیگ بریزید. روی آن را یک لایه از مواد میانی شیرین پلو شامل هویج خلالی، خلال بادام و پسته، خلال پوست نارنج یا پرتقال، زرشک و گوشت چرخ نموده سرخ شده بریزید.

مرحله دوازدهم: شیرین پلو با کوفته ریز را دم کنید

روی مواد میانی را به مقدار 1 تا 2 قاشق زعفران دم نموده بریزید و یک لایه دیگر برنج و دوباره یک لایه مواد میانی بریزید. در آخر، به عنوان لایه رویی، برنج جوشیده و آبکش شده بریزید و کمی زعفران روی آن اضافه کنید. درب قابلمه را دم کنی بپیچید و روی قابلمه بگذارید. شعله گاز را روی حالت ملایم تنظیم کنید یا زیر قابلمه را شعله پخش کن بگذارید. حدود 45 دقیقه صبر کنید تا شیرین پلو دم بکشد.

مرحله آخر: شیرین پلو را سرو کنید

در آخر، وقتی شیرین پلو با گوشت چرخ نموده قلقلی پخت و آماده شد، شعله را خاموش کنید. روی شیرین پلو را مقداری کره یا روغن بدهید و به آرامی، برنج و مواد میانی را با هم مخلوط کنید تا یک شیرین پلو یکدست داشته باشید.

شیرین پلو را در ظرف سرو بریزید و انواع ترشی () و سرو کنید.

شما می توانید انواع ترشی دلخواه و انواع کره حیوانی و گیاهی را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه شیرین پلو با گوشت قلقلی

  • برای طرز تهیه شیرین پلو با گوشت چرخ نموده، می توانید کوفته قلقلی درست نکنید و گوشت چرخ نموده را با پیاز، روغن و ادویه ها تفت دهید. اجازه دهید گوشت چرخ نموده بپزد و با ادویه ها طعم دار گردد. به جای گوشت قلقلی از مایه گوشت چرخ نموده بهره ببرید و شیرین پلو را مثل لوبیا پلو با گوشت چرخ نموده دم کنید.
  • در طرز تهیه شیرین پلو مجلسی، خلال های پوست پرتقال یا نارنج، با شربت شکر طعم دار می شوند. علاوه بر این، هویج ها هم شیرین هستند. به همین دلیل به این غذا، شیرین پلو گفته می گردد.
  • استفاده از پوست نارنج، برای تهیه خلال، بهتر است چون عطر بیشتر و طعم غلیظ تری دارد.
  • برای طرز تهیه شیرین پلو با کشمش، به جای زرشک، می توانید از کشمش پلویی بهره ببرید.
  • استفاده از زرشک، علاوه بر ظاهر مجذوب کننده، باعث تعادل طعم در مواد میانی شیرین پلو می گردد. بنابراین بهتر است آن را از ترکیب مواد میانی، حذف نکنید.
  • بعد از درست کردن مایه میانی شیرین پلو شیرازی، می توانید مقداری از مواد میانی را کنار بگذارید و در زمان سرو، روی شیرین پلو را با این مواد تزیین و سرو کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن شیرین پلو با گوشت قلقلی

در طرز تهیه شیرین پلو، از چه خلال هایی استفاده می گردد؟

در طرز تهیه شیرین پلو شیرازی از خلال هویج، خلال پوست پرتقال یا پوست نارنج، خلال بادام و خلال پسته، استفاده می گردد.

چرا شیرین پلو، شفته می گردد؟

علت شفته شدن و به هم چسبیدن شیرین پلو، جوشیدن بیش از حد برنج است. یک نکته مهم این است که برنج را باید کمی سفت تر یا به اصطلاح زنده تر بردارید تا مواد میانی که در زمان پخت، کمی آب پس می دهند، باعث شل شدن برنج نشوند.

منبع: افق کوروش
انتشار: 22 بهمن 1403 بروزرسانی: 22 بهمن 1403 گردآورنده: tafatton.ir شناسه مطلب: 2704

به "شیرین پلو با گوشت قلقلی ، نکات خوشمزه شدن مایه شیرین پلو رستورانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیرین پلو با گوشت قلقلی ، نکات خوشمزه شدن مایه شیرین پلو رستورانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید