طرز تهیه ونوشک پلو (بنه پلو) کرمانشاهی در 6 مرحله ساده

به گزارش تفطن، ونوشک پلو یا بنه پلو یکی از غذاهای اصیل ایلام و کرمانشاه است که با میوه درخت بنه و گوشت چرخ نموده درست می گردد. میوه درخت بنه یا ونوشک با اسامی دیگری مانند پسته کوهی، کولن، کولنگ و گوشنک هم شناخته می گردد و به صورت تازه یا خشک شده در طرز تهیه انواع غذا با بنه به کار می رود. اگر شما هم هوادار پلوهای محلی و انواع قاطی پلو هستید و می خواهید یک غذای متفاوت و اصیل را برای یا درست کنید با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه ونوشک پلو به روش مجلسی را به شما آموزش بدهیم.

طرز تهیه ونوشک پلو (بنه پلو) کرمانشاهی در 6 مرحله ساده

مواد لازم برای تهیه ونوشک پلو (بنه پلو) (برای 3 تا 4 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
ونوشک تازه1 لیوان فرانسوی دسته دار
برنج3 لیوان فرانسوی دسته دار
گوشت چرخ نموده300 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
زعفران (دم نموده غلیظ)به مقدار لازم
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه مقدار دلخواه
روغن سرخ کردنیبه مقدار کافی
کره یا روغن حیوانی (اختیاری)به مقدار دلخواه
ماست و ترشیبرای سرو ونوشک پلو

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت ونوشک پلو: 90 دقیقه

مراحل طرز تهیه ونوشک پلو مجلسی

در طرز تهیه ونوشک پلو می توانید از بنه تازه یا خشک بهره ببرید. در صورت استفاده از ونوشک خشک، باید آن را به مدت نیم ساعت بخیسانید.

مرحله اول: مواد اولیه ونوشک پلو را آماده کنید

قبل از آغاز مراحل طرز تهیه بنه پلو، برنج را بشویید و با آب و مقداری نمک حداقل به مدت 1 الی 2 ساعت بخیسانید. ونوشک تازه را نیز پاک نموده و شاخه ها و چوب های اضافی آن را جدا کنید. تمیز کردن ونوشک کاملا شبیه پاک کردن غوره است. سپس، ونوشک پاک شده را حسابی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد.

برای خرید نمک و برنج می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: گوشت چرخ نموده را با پیاز و ادویه ها تفت دهید

پیاز شسته و بدون پوست را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن داغ بریزید تا کاملا سبک و طلایی گردد. سپس مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و مقداری نمک هم در تابه بریزید و تفت دهید تا طعم خامی ادویه ها گرفته گردد.

پس از باز شدن رنگ زردچوبه، گوشت چرخ نموده را نیز به این ترکیب اضافه کنید. مواد را هم بزنید و منتظر بمانید تا گوشت چرخ نموده کاملا تفت ببیند و رنگ عوض کند.

برای خرید گوشت چرخ نموده، پیاز داغ منجمد، روغن سرخ کردنی، زردچوبه و فلفل سیاه می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: رب گوجه فرنگی و ونوشک را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه دمپخت بنه، مواد داخل تابه را کنار بزنید و به مقدار رب گوجه فرنگی جا باز کنید. سپس، رب گوجه را در تابه بریزید و کمی هم بزنید تا تفت ببیند و رنگ باز کند. حالا، به مقدار یکی دو قاشق غذاخوری زعفران دم نموده غلیظ نیز روی مواد بریزید و هم بزنید تا گوشت چرخ نموده کاملا به رب گوجه و زعفران آغشته گردد و طعم بگیرد.

در ادامه، ونوشک شسته شده را نیز به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا ونوشک هم مقداری تفت ببیند. در ادامه، به مقدار یک چهارم لیوان دسته دار فرانسوی آب جوش در تابه بریزید. درب تابه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا مواد میانی ونوشک پلو به مدت نیم ساعت بپزند و طعم یکدیگر را بگیرند.

برای خرید رب گوجه فرنگی و زعفران می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: برنج را بجوشانید و آبکشی کنید

پس از گذشت مدت زمان لازم برای خیس خوردن برنج، قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید و مقداری نمک هم در آن بریزید. سپس، قابلمه حاوی آب و نمک را روی حرارت میانه قرار دهید تا بجوشد. برنج خیس خورده را به آب در حال جوش اضافه کنید و حدود 7 دقیقه منتظر بمانید تا کاملا قل بزند.

پس از این مدت، برنج را امتحان کنید تا از نیم پز شدن آن مطمئن شوید. برای امتحان کردن برنج، کافی است چند دانه برنج را از قابلمه بیرون بیاورید و در دهان بگذارید یا بین انگشتان خود فشار دهید. اگر اطراف دانه برنج نرم و مغزش سفت باشد، می توانید آن را آبکش کنید.

مرحله پنجم: ونوشک پلو را دم کنید

در این مرحله از طرز تهیه بنه پلو کرمانشاهی باید قابلمه مناسبی را روی حرارت میانه بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید. سپس، چند قطعه نان لواش یا تعدادی سیب زمینی حلقه حلقه را به عنوان در قابلمه بچینید.

حالا، برنج و مواد میانی ونوشک پلو را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. بهتر است چند قاشق از مایه ونوشک پلو را برای تزیین کنار بگذارید. در ادامه، به مقدار نصف لیوان دسته دار فرانسوی آب جوش و مقداری کره یا روغن حیوانی را نیز به پلو اضافه کنید.

قبل از بستن درب قابلمه، مقداری زعفران دم نموده هم روی ونوشک پلو بریزید. چند دقیقه صبر کنید تا داخل قابلمه کاملا بخار کند و درب آن داغ گردد. حرارت را ملایم کنید و حدود یک ساعت منتظر بمانید تا ونوشک پلوی مجلسی شما آماده گردد.

برای خرید کره و روغن حیوانی می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: ونوشک پلو را سرو کنید

ونوشک پلوی دم کشیده را در ظرف مناسبی بریزید و با به جای مانده مایه ونوشک پلو که قبلا کنار گذاشتید تزیین کنید. این غذا را می توانید با کوفته قلقلی و زرشک تفت داده شده با کره و شکر هم سرو کنید. در صورت تمایل، می توانید ونوشک پلو را با ، ، ماست یا سبزی خوردن نوش جان کنید.

برای خرید ماست و ترشی می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

نکات مهم در طرز تهیه ونوشک پلو (بنه پلو)

  • در صورت تمایل، می توانید 3 عدد گوجه فرنگی را نیز رنده کنید با یاری گوشتکوب برقی یا دستگاه غذاساز پوره کنید. سپس، پوره گوجه فرنگی را همراه با رب گوجه تفت داده شده، پیاز داغ و ادویه ها به گوشت چرخ نموده اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید ونوشک پلو را به صورت کته یا دمی هم درست کنید و دمپخت بنه داشته باشید.
  • در صورت تمایل، می توانید یکی دو عدد سیب زمینی را نیز به صورت نگینی خرد نموده و پس از تفت دادن به مواد میانی ونوشک پلو اضافه کنید.
  • بسته به ذائقه، می توانید ونوشک پلو را با ونوشک تازه و شوید خشک درست کنید و مایه میانی پلو را بعد از پخت و موقع سرو روی پلو بریزید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن ونوشک پلو

ونوشک چیست؟

ونوشک میوه درختی به نام بنه است که بیشتر در منطقه ها کوهستانی ایلام و کرمانشاه می روید. این میوه وحشی با اسامی بنه، کولن، کولنگ، چاتلانقوش، گونشک و پسته کوهی شناخته می گردد و از نظر ساختاری به زالزالک شباهت دارد.

آیا در طرز تهیه ونوشک پلو می توانیم از بنه خشک استفاده کنیم؟

بله. در این صورت، باید ونوشک خشک را به مدت نیم ساعت در آب گرم بخیسانید تا کاملا نرم و قابل استفاده گردد.

روش طبخ بنه پلو شیرازی به چه صورت است؟

طرز تهیه بنه پلو شیرازی هم مانند همان چیزی است که در این مطلب برایتان گفتیم؛ با این تفاوت که شیرازی ها معمولا بنه پلو را با مرغ آبپز و ریش ریش شده سرو می پزند و سرو می نمایند.

محصولات مرتبط

پودر سیر خشک 150 گرمی فامیلا

55,900 تومان 60,900 تومان 8% تخفیف

ادویه زردچوبه پت 200 گرمی فامیلا

91,900 تومان 99,900 تومان 8% تخفیف

زردچوبه 430 گرمی پت گلها

287,750 تومان 299,350 تومان 4% تخفیف

زعفران نیم گرمی نوین زعفران

120,900 تومان 132,000 تومان 8% تخفیف

پودر فلفل سیاه 150 گرمی فامیلا

107,900 تومان 117,900 تومان 8% تخفیف

ترشی سیر گل قهوه ای 650 گرمی بدر

106,900 تومان 119,000 تومان 10% تخفیف

رب گوجه فرنگی شیشه 1500 گرمی ZER

93,900 تومان 110,000 تومان 15% تخفیف

رب گوجه فرنگی با درب آسان بازشو 800 گرمی سحر

49,900 تومان 55,000 تومان 9% تخفیف

برنج عنبربو 5 کیلویی چاپاتی

367,000 تومان 370,832 تومان 1% تخفیف

برنج هندی 1121 باسماتی 10 کیلویی خوش نشا

518,900 تومان 580,000 تومان 11% تخفیف

روغن جامد 4 کیلویی اویلا

241,900 تومان 261,700 تومان 8% تخفیف

روغن کره حیوانی قوطی 700 گرمی بیستون

314,900 تومان 318,000 تومان 1% تخفیف

روغن مایع سرخ کردنی بدون پالم810گرمی رعناکتابی

54,400 تومان 55,000 تومان 1% تخفیف

روغن سرخ کردنی بدون پالم 1620 گرمی غنچه

109,600 تومان

کره حیوانی پاستوریزه 400 گرمی بینالود

118,900 تومان 140,000 تومان 15% تخفیف

ماست 700گرم پرچرب اویسا

28,100 تومان 28,500 تومان 1% تخفیف

سبزی قورمه سرخ شده منجمد 400 گرم نوبر سبز

112,900 تومان 137,700 تومان 18% تخفیف

ذرت دان 400 گرمی نوبر سبز

77,900 تومان 88,700 تومان 12% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 23 مرداد 1403 بروزرسانی: 23 مرداد 1403 گردآورنده: tafatton.ir شناسه مطلب: 2618

به "طرز تهیه ونوشک پلو (بنه پلو) کرمانشاهی در 6 مرحله ساده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ونوشک پلو (بنه پلو) کرمانشاهی در 6 مرحله ساده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید