طرز تهیه کباب تابه ای فوری با 3 رسپی لذیذ
به گزارش تفطن، کباب تابه ای از جمله است. این هم طرز تهیه آسانی دارد و هم زمان کمتری را بابت آماده کردن و پخت این کباب بخارپز بدون احتیاج بدون سیخ و زغال و منقل، صرف می کنید. کباب تابه ای که به آن کباب دیگی هم می گویند یک و مناسب کسانی است که در پی یک یا در پی هستند. اگر سوال شما هم این است که با کباب دیگی می توانید به برنامه غذایی یک ماه رمضان تنوع بدهید و به عنوان یک یا هم آن در نظر بگیرید. در ما طرز تهیه کباب تابه ای یا دیگی را به شما آموزش خواهیم داد تا بدانید برای چی درست کنید. فیلم آموزش طرز تهیه کباب تابه ای را هم در ادامه دیدن کنید. با همراه باشید.

طرز تهیه کباب تابه ای گوشت چرخ نموده در یک نگاه
برای درست کردن کباب تابه ای با گوشت چرخ نموده، ابتدا پیاز را رنده کنید و آب آن را با دست بفشارید. سپس تفاله پیاز را به گوشت چرخ نموده اضافه کنید. ادویه ها شامل سماق، گلپر، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید و با هم ورز دهید.
سپس مایه گوشت کباب تابه ای را در تابه بگذارید و کف تابه پهن کنید تا یکدست گردد. به اندازه نصف لیوان آب در تابه بریزید و درب آن را بگذارید تا بپزد و سرخ گردد. سپس کباب تابه ای را برگردانید تا سمت دیگر آن هم طلایی گردد.
برای مطالعه جزییات و مراحل طرز تهیه کباب تابه ای به 3 روش بخارپز، کباب تابه ای بدون آب و سرخ شده و کباب تابه ای با سس گوجه فرنگی ادامه این مطلب را بخوانید و فیلم طرز تهیه این کباب خانگی بخارپز را هم دیدن کنید.
مواد لازم کباب تابه ای یا کباب دیگی بخارپز (برای 4 نفر)
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
گوشت چرخ نموده مخلوط | 400 گرم |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
سماق | 1 قاشق غذاخوری |
پودر گلپر | نصف قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
آب | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
نان یا برنج | برای سرو کباب تابه ای |
ماست، پیاز و سبزی خوردن | برای سرو کباب تابه ای |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کباب تابه ای: 20 دقیقه
اندازه کالری کباب تابه ای در 100 گرم: 177 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه کباب تابه ای آبدار و مجلسی در تابه (روش اول)
کباب تابه ای را می توانید به عنوان یک کباب فوری با گوشت چرخ نموده با سس گوجه فرنگی یا بدون سس گوجه درست کنید. در ادامه برای تهیه کباب تابه ای رژیمی بدون روغن در تابه، به روش زیر مراحل را دنبال کنید.
مرحله اول: مایه کباب تابه ای را آماده کنید
در اولین مرحله درست کردن کباب تابه ای، پیاز را پوست بگیرید و بشویید. قسمت ریشه پیاز را جدا نکنید. با رنده میانه یا درشت، پیاز را رنده کنید. آب پیازها را با دست بگیرید و تفاله آن را در یک کاسه بریزید. گوشت چرخ نموده را به پیاز رنده شده اضافه کنید. در ادامه، ادویه ها شامل پودر گلپر، سماق، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید.
در صورت تمایل می توانید گوشت چرخ نموده مخلوط، انواع ادویه و سبزیجات معطر شامل پودر گلپر، سماق، فلفل سیاه و نمک را از فروشگاه های به روش های خرید و اینترنتی بخرید.
مرحله دوم: مایه کباب تابه ای را استراحت دهید
آغاز به ورز دادن مایه کباب تابه ای کنید تا مخلوطی یکدست و منسجم داشته باشید. درب ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت در یخچال استراحت دهید. اگر زمان کافی ندارید، حدود 10 دقیقه مایه کباب تابه ای را در فریزر قرار دهید. این کار باعث می گردد کباب تابه ای هنگام پخت از هم نپاشد. بعلاوه همه مواد فرصت داشته باشند که با هم مخلوط شوند و طعم یکدستی داشته باشند.
مرحله سوم: کباب تابه ای را فرم دهید
بدون اینکه در تابه روغن بریزید، مایه کباب تابه ای را در تابه بگذارید و با انگشت هایتان، مواد را کف تابه، پخش کنید تا یک لایه کباب تابه ای داشته باشید و همه قسمت های آن، به یک اندازه ضخامت داشته باشد.
مایه کباب تابه ای باید تقریبا کل کف تابه را بپوشاند. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید. (اجازه دهید گوشت روی حرارت کم، چربی خود را پس بدهد و کباب تابه ای با همان چربی سرخ گردد؛ به همین خاطر برای تهیه این کباب احتیاج به روغن نیست.)
مرحله چهارم: کباب تابه ای را سرخ کنید
اجازه دهید تابه داغ گردد. سپس به اندازه نصف یا 1/3 لیوان، آب به تابه اضافه کنید. در این مرحله از طرز تهیه کباب تابه ای رژیمی، حرارت را بالا نبرید تا کباب های تابه ای فرصت پخت داشته باشند. بعلاوه یک سمت آنها طلایی گردد. وقتی یک طرف کباب ها سرخ شد، آن ها را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ گردد.
مرحله پنجم: کباب تابه ای را سرو کنید
بعد از این که کباب تابه ای ها سرخ شدند، گوجه فرنگی ها را بشویید و به صورت حلقه ای برش بزنید و روی سطح کباب تابه ای بچینید تا آن را بپوشاند. درب تابه را روی آن بگذارید و صبر کنید تا گوجه فرنگی ها هم بپزند و نرم شوند. سپس کباب تابه ای را در ظرف سرو بگذارید و با سبزی خوردن، پیاز خام، نان دلخواه، برنج آبکش یا سرو کنید.
شما می توانید انواع برنج ایرانی و خارجی باکیفیت و انواع نان را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
بیشتر بدانید:
طرز تهیه کباب تابه ای با سس گوجه فرنگی (روش دوم)
کباب تابه ای را می توانید فقط سرخ کنید یا این که آن را به شکل آب دار بپزید. استفاده از گوجه فرنگی پوره یا نیمه قاچ شده در طرز تهیه کباب تابه ای باعث می گردد در نهایت یک کباب تابه ای آب دار داشته باشید.
برای درست کردن کباب تابه ای با سس باید کباب را طبق روش اول درست کنید و بعد سس آن را آماده کنید و کباب تابه ای را در سس بچینید و صبر کنید چند قل بزند و سپس آن را سرو کنید. استفاده از سسی که رب گوجه فرنگی در آن استفاده می گردد نیز در طرز تهیه کباب دیگی بسیار معمول است.
برای تهیه سس کباب تابه ای در یک تابه اندازهی روغن بریزید و به اندازه 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید. وقتی رب گوجه فرنگی، رنگ باز کرد و طعم خامی آن گرفته شد، پودر پاپریکا و گرد لیمو را اضافه کنید. حداقل 1 دقیقه تفت دهید.
به اندازه 2/3 لیوان دسته دار فرانسوی آب جوش به مواد اضافه کنید. می توانید به اندازه دلخواه زعفران دم نموده غلیظ را هم به مواد اضافه کنید. اجازه دهید سس کمی بجوشد و غلیظ گردد. سپس حرارت را قطع کنید.
البته حذف کردن سس گوجه فرنگی یا سس رب گوجه از کباب تابه ای هیچ ایرادی ندارد و تنها به سلیقه شما بستگی دارد.
برای خرید و می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
بیشتر بخوانید:
دستور تهیه کباب تابه ای بدون آب و سرخ شده (روش سوم)
کباب تابه ای را در روغن هم می توانید سرخ کنید. در این صورت، طعم کباب دیگی بسیار لذیذ می گردد اما به اندازه چربی آن افزوده خواهد شد و دیگر رژیمی نیست. در ادامه مراحل طرز تهیه کباب تابه ای سرخ شده را به ترتیب زیر دنبال کنید.
مرحله اول؛ آماده کردن مایه کباب تابه ای
مایه کباب تابه ای را به روش اول (طرز تهیه کباب تابه ای آبدار) آماده کنید و بعد از این که آن را استراحت دادید، از یخچال بیرون بیاورید. کمی روغن یا کره را کف تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم گردد. کل مایه کباب تابه ای را کف تابه بریزید و با پشت قاشق صاف کنید. همه جای تابه باید کباب به اندازه و ضخامت یکسان پخش شده باشد.
شما می توانید و را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم: سرخ کردن کباب تابه ای
حرارت را کم کنید. درب ظرف را بگذارید. وقتی کباب خودش را گرفت و یک طرف آن سرخ شد، به همان صورتی که در تابه است، آغاز به برش زدن کنید. برش های کباب را برگردانید تا سمت دیگر آن هم سرخ گردد.
بعد از این که هر دو طرف کباب ها سرخ شد، سس گوجه فرنگی را مانند روش دوم درست کنید و به آن بیفزایید. درب ظرف را بگذارید تا به مدت 30 دقیقه ترکیب کباب و سس با هم بپزد. در تمام مدت پخت، حرارت را بسیار ملایم تنظیم کنید.
مرحله سوم: سرو کردن کباب تابه ای با سس گوجه
در این روش از طرز تهیه کباب تابه ای، از گوجه فرنگی استفاده نمی گردد و کباب ها در سس گوجه پخته می شوند. در نهایت کباب تابه ای را به همراه سس آن با نان یا برنج و مخلفات دلخواه سرو کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه کباب تابه ای
- در صورت تمایل به سس گوجه فرنگی که روی کباب تابه ای می ریزید، می توانید انواع ادویه ها مثل پودر زنجبیل، پودر زیره، کاری و گلپر هم اضافه کنید.
- روغنی که کباب تابه ای را در آن سرخ می کنید حتما باید داغ باشد تا کباب تابه ای از هم نپاشد. سایر دلیل های پاشیدن و وا رفتن کباب تابه ای را می دانید؟
- هر چند طرز تهیه کباب تابه ای شبیه کتلت گوشت است ولی در آن از تخم مرغ استفاده نمی گردد. استفاده از تخم مرغ در طرز تهیه کباب تابه ای باعث می گردد کباب، بافت سفتی بگیرد.
- اگر بعد از آماده کردن مایه کباب دیگی حس کردید مایه کباب رقیق است به آن کمی آرد نخودچی اضافه کنید تا موقع سرخ کردن، کباب ها وا نروند.
- استفاده از کره و زعفران دم نموده در طرز تهیه کباب تابه ای، طعم آن را فوق العاده خواهد نمود.
- از فلفل دلمه های رنگارنگ می توانید در طرز تهیه کباب تابه ای بهره ببرید. به خاطر داشته باشید طعم فلفل دلمه ای بعد از پخت زیاد، کمی به تلخی می زند و ممکن است بعضی افراد طعم آن را دوست نداشته باشند.
- در طرز تهیه کباب تابه ای با مرغ باید به جای گوشت چرخ نموده گوسفندی از گوشت چرخ نموده مرغ بهره ببرید. تمام مراحل مانند مراحل طرز تهیه کباب تابه ای با گوشت چرخ نموده است. تنها تفاوت آن این است که معمولا در طرز تهیه کباب تابه ای با مرغ، سیر به کار نمی رود و زمان کمتری هم برای پخت کباب ها احتیاج است. کباب تابه ای را می توانید هم در تابه و هم در فر به صورت آبدار یا بدون آب درست کنید. برای مطالعه طرز تهیه کباب تابه ای مرغ روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن کباب تابه ای مجلسی
برترین گوشت برای تهیه کباب تابه ای چیست؟
- اگر می خواهید کباب تابه ای رژیمی و بدون روغن درست کنید، بهتر است گوشتی که در طرز تهیه کباب تابه ای استفاده می گردد، از نوع گوسفندی و چربی آن هم زیاد باشد تا لذیذتر گردد و به خوبی روغن بدهد. البته در این صورت کباب تابه ای جمع می گردد و کوچکتر می گردد.
- ترکیب گوشت چرخ نموده به صورت مخلوط گوسفند و گوساله هم برای تهیه کباب تابه ای گزینه خوبی است. اگر از گوشت مخلوط استفاده می کنید بهتر است اندازه گوشت گوسفندی کمی بیشتر باشد تا طعم لذیذتری بگیرد.
- برای کسانی که با گوشت قرمز روابط چندان صمیمانه ای ندارند، برای درست کردن کباب تابه ای از گوشت مرغ و بوقلمون هم می توان استفاده کرد.
چرا کباب تابه ای وا میره؟
وا رفتن کباب تابه ای ممکن است به خاطر نگرفتن آب پیاز، ورز ندادن یا کم ورز دادن مایه کباب تابه ای، استراحت ندادن مایه کباب تابه ای، داغ نبودن روغن، رقیق بودن مایه سس کباب تابه ای و اضافه کردن به کباب تابه ای، بستن درب تابه و … باشد.
دلیل سفت شدن کباب تابه ای چیست؟
فرقی نمی کند کباب تابه ای مرغ درست می کنید یا گوشت چرخ نموده مخلوط یا گوساله، اگر چربی گوشت کم باشد و در زمان درست کردن مایه گوشت چرخ نموده از آرد زیادی استفاده گردد، کباب تابه ای سفت می گردد.
منبع: افق کوروش