طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی؛ غذای محبوب ایرانی

به گزارش تفطن، با طرز تهیه زرشک پلو با مرغ، یکی از غذاهای پرطرفدار و خوشمزه ایرانی آشنا شوید و با طبخ آن در منزل، یک مهمانی درست و حسابی به راه بیندازید.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی؛ غذای محبوب ایرانی

زرشک پلو با مرغ یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که به دلیل طعم دلپذیر و ظاهر زیبایش، هم در مهمانی ها و هم در روزهای معمولی سرو می گردد. این غذا ترکیبی از برنج زعفرانی، مرغ پخته شده و زرشک سرخ شده است که در کنار هم، غذای کامل و خوشمزه ای را تشکیل می دهند. ضمن اینکه، رنگ طلایی زعفران، رنگ قرمز زرشک و رنگ سفید برنج، ظاهری بسیار زیبا و اشتهاآور به این غذا می بخشند. مواد اولیه این غذا به راحتی در دسترس هستند و طرز تهیه آن نیز بسیار ساده است. با خبرنگاران همراه شوید تا از طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مرحله به مرحله بیشتر بدانید.

هرآنچه باید درباره زرشک پلو با مرغ بدانید:

  • زرشک پلو با مرغ و طرز تهیه آن
  • نکات مهم برای طبخ زرشک پلو با مرغ
  • فواید زرشک پلو با مرغ
  • طعم زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ و طرز تهیه آن

مواد لازم مرغ برای دو نفر

  • 2 تکه مرغ (ران یا سینه)
  • یک عدد پیاز
  • یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 40 گرم کره
  • برگ بو، نمک، فلفل سیاه، چوب دارچین به میزان لازم
  • زعفران دم نموده به دلخواه

مواد لازم زرشک پلو برای دو نفر

  • 2 پیمانه برنج
  • 4 قاشق غذاخوری زرشک
  • دو قاشق چای خوری شکر
  • نمک به مقدار لازم
  • زعفران دم نموده به دلخواه
  • کره یا روغن به میزان لازم

مرحله اول (آماده سازی مرغ):

مرغ ها را از شب قبل با پیاز خلالی خردشده، سیر، نمک، فلفل سیاه و زعفران مزه دار کنید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید. سپس روی ظرف حاوی مرغ را با سلفون بپوشانید و در یخچال قرار دهید تا کاملا مزه دار شوند.

مرحله دوم (آماده سازی سس مرغ):

میزانی روغن در یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا روغن داغ گردد. سپس پیازها را در آن بریزید و تفت دهید تا سبک و کاراملی شوند. رب گوجه فرنگی را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته گردد.

مرحله سوم:

کره را در ماهیتابه دیگری آب کنید و سپس تکه های مرغ مزه دار شده را در کره کمی تفت دهید تا دو روی آن ها سرخ گردد.

مرحله چهارم:

مرغ های تفت داده شده را به همراه یک لیوان آب جوش، برگ بو و چوب دارچین در سس پیاز و رب گوجه فرنگی قرار دهید و اجازه دهید تا مرغ ها با درب بسته، روی شعله ملایم گاز بپزند. پس از نیم ساعت، درب ماهیتابه را باز کنید، به مرغ ها نمک بزنید و آن ها را برگردانید تا دو روی آن ها کاملا بپزد.

مرحله پنجم (آماده سازی برنج):

برنج را از حداقل سه ساعت قبل در آب ولرم و دو قاشق چای خوری نمک خیس کنید. یک قابلمه آب روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس آب برنج را دور بریزید و آن را به قابلمه آب جوش اضافه کنید. زمانی که برنچ، کمی نرم شد، آن را آبکش کنید. کف قابلمه برنج، کمی روغن بریزید تا داغ گردد. سپس ته دیگ دلخواه (سیب زمینی یا نان) خود را در کف آن بچینید. برنج آبکش نموده را در قابلمه بریزید و آن را به صورت مخروطی دربیاورید. روی برنج چند سوراخ ایجاد کنید و روی آن، آب و روغن بدهید یا چند تکه کره بگذارید. در ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا برنج، بخار کند. سپس شعله گاز را کم کنید، دم کنی بگذارید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد.

مرحله ششم:

وقتی مرغ ها پخته و سس آن غلیظ شد، میزانی زعفران دم نموده در آن بریزید.

مرحله هفتم (آماده سازی زرشک):

زرشک ها را از قبل تمیز کنید و یک ساعت در آب قرار دهید. آن ها را خوب خشک کنید و سپس به همراه میزانی روغن در ماهیتابه بریزید و برای 30 ثانیه روی حرارت ملایم تفت دهید. در ادامه شکر را اضافه کنید و پس از 30 ثانیه دیگر از روی حرارت بردارید.

مرحله هشتم:

میزانی از برنج را با زعفران دم نموده مخلوط کنید. برنج سفید را در دیس بکشید و روی آن را با پلوی زعفرانی، زرشک تفت داده شده تزیین کنید.

مرحله نهم:

مرغ را در ظرف بکشید و با برنج زعفرانی سرو کنید.

نکات مهم برای طبخ زرشک پلو با مرغ

  • بهتر است مرغ را از قبل مزه دار کنید؛ زیرا بوی زهم آن گرفته می گردد. اگر زمان کافی ندارید، می توانید مرغ را بدون مزه دار کردن بپزید و کماکان یک زرشک پلوی خوشمزه و فوق العاده داشته باشید.
  • دو روش کلی برای پخت مرغ زرشک پلو وجود دارد؛ اول اینکه مرغ را آب پز کنید و سپس سرخ کنید، یا در ابتدا کمی مرغ را با کره یا روغن تفت دهید و سپس در سس مخصوص بپزید.
  • یک روش پخت دیگر مرغ این است که از ابتدا مرغ را با پیاز و نمک، آب پز کنید. سپس با پیاز، نمک، زردچوبه، سیر و رب گوجه فرنگی تفت داده شده، زعفران دم نموده و آب مرغ، سس درست کنید و مرغ های آبپزشده را در آن بچینید تا مرغ ها برای 10 دقیقه دیگر بپزند.
  • در بعضی طرز تهیه ها، مرغ به روشی کاملا متفاوت و بدون آب پخته می گردد. برای طبخ مرغ به این روش، باید ادویه دلخواه، زردچوبه و فلفل سیاه را روی دو طرف تکه های مرغ بپاشید تا کاملا طعم دار شوند. سپس آن ها را به همراه روغن در ماهیتابه بچینید. برگ بو، چوب دارچین و پیاز چهار قاچ شده را نیز به مرغ ها بیفزایید و درب تابه را ببندید تا مرغ با تبخیر آب خودش، روی حرارت ملایم گاز بپزد و طعم و مزه خود را کاملا حفظ کند. پس از نیم ساعت، مرغ ها را زیر و رو کنید تا طرف دیگر آن نیز سرخ و پخته گردد. در همین حین در ماهیتابه ای دیگر، پیاز رنده شده را تفت دهید و کمی به آن رب گوجه فرنگی وسیر خردشده اضافه کنید. پس از سرخ شدن پیاز و رب، یک استکان آب مرغ در آن بریزید و اجازه دهید تا سس غلیظ گردد. در ادامه مرغ های پخته و سرخ شده را در سس بچینید و به آن ها، نمک و زعفران دم نموده اضافه کنید تا برای 10 تا 15 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم گاز بپزند.
  • تفت دادن رب را به هیچ وجه نباید فراموش کنید؛ زیرا سرخ کردن رب علاوه بر گرفتن طعم و بوی خامی آن، باعث می گردد که در خاتمه غذای خوش رنگ تری داشته باشید.
  • اگر طعم ترشی را دوست دارید، می توانید در دقایق خاتمهی پخت مرغ ها، کمی آب لیمو یا آبغوره به سس اضافه کنید. در بعضی دستور تهیه ها از آلوچه ترش نیز در هنگام طبخ مرغ، استفاده می گردد.
  • قرص عصاره مرغ نیز برای خوشمزه تر کردن سس مرغ به کار می رود. به این نکته توجه داشته باشید که اگر از عصاره استفاده می کنید، به غذا نمک کمتری بزنید.
  • هل، فلفل قرمز، پودر دارچین و پودر زنجبیل از دیگر ادویه جاتی هستند که می توان برای طبخ مرغ، استفاده کرد.
  • اگر می خواهید یک زرشک پلوی مجلسی سرو کنید، مرغ کامل را به چهار قسمت تقسیم کنید تا دو سینه و دو ران مرغ کامل داشته باشید.
  • اگر زرشک را بیش از یک دقیقه یا روی شعله زیاد گاز سرخ کنید، می سوزد و طعم و رنگ بدی می گیرد؛ پس در زمان سرخ کردن زرشک، دقت لازم را داشته باشید.
  • رمز داشتن یک زرشک پلوی بی نقص، استفاده از زرشک تازه و خوش رنگ است.
  • شما می توانید زرشک را با کره تفت دهید تا عطر و طعم بی نظیرتری به خود بگیرد. برای این کار، زرشک و کره را با هم در ماهیتابه بریزید و سپس شکر را به آن ها اضافه کنید.
  • افزودن شکر به زرشک، باعث می گردد که رنگ زرشک براق تر گردد.
  • می توانید هنگام تفت دادن زرشک، به آن کمی گلاب و زعفران دم نموده اضافه کنید.
  • برای آماده کردن زعفران دم نموده زعفران سابیده شده را با آب جوش و یک تکه یخ مخلوط کنید و 15 دقیقه روی بخار آب قرار دهید تا دم بکشد.
  • بعضی افراد به مرغ، هویج نیز اضافه می نمایند. طرز تهیه زرشک پلو با مرغ و هویج، بسیار ساده است و کافی است شما در حین پختن مرغ ها در آب، هویج های حلقه شده را در آن بریزید تا همراه با مرغ بپزند. البته می توان هویج را با پیاز در مراحل اول کمی تفت داد و سپس به همراه مرغ ها، پخت. بعلاوه می توانید هویج خلالی را تفت دهید تا مغزپخت گردد و برای تزیین مرغ بهره ببرید.
  • کرفس و فلفل دلمه ای، از دیگر سبزیجاتی هستند که علاوه بر هویج، می توان به مرغ اضافه نمود.
  • طرز تهیه زرشک پلو با مرغ پرتقالی نیز از گزینه های متفاوت و پرطرفدار این غذا است. برای پخت این غذا کافی است به جای آب از آب پرتقال بهره ببرید تا طعم پرتقال به خورد مرغ ها برود.
  • طرز تهیه زرشک پلو با مرغ در فر به این ترتیب است که می توان پس از تفت دادن پیاز، سیر و رب گوجه فرنگی و مرغ ها، آن ها را به همراه آب در فر به دمای 150 درجه سانتی گراد برای یک ساعت پخت. البته بعضی افراد نیز مرغ را برای یک ساعت در قابلمه به همراه سس می پزند و حدود 20 دقیقه قبل از سرو، آن را در فر می گذارند تا خوش رنگ و طلایی گردد.

فواید زرشک پلو با مرغ

خواص زرشک

زرشک علاوه بر کاربرد غذایی، یکی از برترین گیاهان دارویی به شمار می آید که تمام اجزای آن مانند ریشه، ساقه، برگ و میوه کاربرد طبی دارد. از فواید بی شمار این ماده غذایی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • پیشگیری از سرماخوردگی و بالا بردن جذب آهن در بدن به دلیل وجود ویتامین B
  • کاهش فشار خون
  • تقویت نماینده قلب و کبد
  • آرام کردن اعصاب
  • درمان دیابت نوع 2 و چاقی با کاهش قند خون، افزایش انسولین و کم کردن وزن بدن
  • درمان اسهال
  • درمان ورم مفاصل و ناراحتی های رماتیسمی
  • درمان تنگی نفس
  • مفید برای التهاب خونریزی های رحم، مسائل صفراوی و بواسیر
  • از بین بردن کرم های حلقوی

خواص مرغ

مرغ، منبع غنی ویتامین B3 و B2 است و جایگزین خوبی برای گوشت قرمز به شمار می آید. این ماده غذایی خواص زیادی دارد که در ادامه به بعضی از آن ها اشاره می کنیم:

  • تامین انرژی سوخت و ساز (متابولیسم) بدن با تبدیل پروتئین ها، چربی ها و کربوهیدرات های بدن به انرژی
  • کنترل قند خون و تنظیم فعالیت هورمون انسولین
  • تجزیه و ترکیب کربوهیدرات های بدن (قند و نشاسته)
  • جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی
  • جلوگیری از سرطان و آلزایمر

طعم زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ، یکی از اصیل ترین و محبوب ترین غذاهای ایرانی به شمار می رود که با ترکیبی بی نظیر از طعم ها و رنگ ها، اغلب باب میل هر سلیقه ای است. این غذای سنتی و مجلسی، با برنج زعفرانی خوش عطر، مرغ ترد و طلایی و زرشک سرخ شده، تجربه ای فراموش نشدنی از طعم غذهای ایرانی را برای شما به ارمغان می آورد. این غذای خوش طعم و مقوی، علاوه بر اینکه یک انتخاب عالی برای مهمانی ها و مراسم خاص است، وعده غذایی کامل و سالمی برای روزهای معمولی نیز محسوب می گردد.

اگر در پی طرز تهیه زرشک پلو با مرغ خاص هستید، این غذا را با دستور پخت ارائه شده در این مقاله طبخ کنید و تجربه خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران مطرح کنید یا یا از زرشک پلو با مرغ خوش رنگ و لعاب خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، عکس های خود را با ما به اشتراک بگذارید.

پرسش های متداول

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ چیست؟

مرغ را مزه دار نموده و سرخ کنید. سپس آن را با سس گوجه فرنگی (ترکیب پیازداغ، ادویه، رب گوجه فرنگی و آب) بپزید. زعفران دم نموده را نیز بیفزایید. برنج را خیس کنید و به روش آبکشی بپزید. روی برنج ساده را با زرشک و زعفران تزیین و با مرغ سرو کنید.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ با هویج و فلفل دلمه چیست؟

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ با هویج و فلفل دلمه درست مشابه زرشک پلو با مرغ ساده است؛ فقط می توانید هویج حلقه شده و فلفل دلمه خردشده را نیز به سس گوجه فرنگی اضافه کنید تا همراه با مرغ بپزند.

منبع: کجارو / مجله الکترونیک دونفره / نمناک / parsiday.com / بیتوته
انتشار: 3 دی 1403 بروزرسانی: 3 دی 1403 گردآورنده: tafatton.ir شناسه مطلب: 2684

به "طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی؛ غذای محبوب ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی؛ غذای محبوب ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید