طرز تهیه آبگوشت بامیه خوشمزه

به گزارش تفطن، آبگوشت بامیه غذای محلی استان ایلام است که با گوشت گوسفندی درست می گردد. این غذا برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت مفید است.

طرز تهیه آبگوشت بامیه خوشمزه

خبرنگاران | سرویس آشپزی - آبگوشت بامیه یکی از غذا های محلی استان ایلام است که در سایر مناطق ایران شهرت چندانی ندارد. ماده اصلی مورد استفاده در این نوع آبگوشت نیز گوشت تازه گوسفندی است که با سبزیجاتی نظیر گوجه فرنگی و بامیه ترکیب شده و غذایی سرشار از فیبر را پدید می آورد. در ادامه با طرز تهیه این غذای اصیل آشنا می شوید.

طرز تهیه آبگوشت بامیه

این غذا برای6 نفرمناسب است.زمان آماده سازیمواد اولیه15 دقیقهوزمان پختو انتظارحدود 3 ساعتخواهد بود.
مواد لازم
گوشت گوسفند تازه400 گرم
پیاز عظیم1 عدد
بامیه400 گرم
گوجه فرنگی3 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
روغن4-5 قاشق غذاخوری
زردچوبه1 قاشق چایخوری
ادویه1/2 قاشق چایخوری
نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. پیاز را به صورت خلالی ریز خرد نموده و با 2 قاشق غذاخوری روغن در قابلمه بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ بگیرد.
  2. مقداری زردچوبه، ادویه و فلفل به پیاز اضافه کنید و هم بزنید، سپس گوشت را اضافه نموده و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  3. رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه نموده و هم بزنید. 3-2 دقیقه نیز رب را تفت دهید تا خوشرنگ تر گردد.
  4. 4 لیوان آب جوش در قابلمه بریزید، درب قابلمه را بسته و حرارت را کم کنید؛ فرصت دهید تا گوشت بپزد.
  5. 3-2 قاشق روغن در تابه ای روی حرارت ملایم داغ کنید و سپس بامیه را به آن اضافه کنید. 15-10 دقیقه بامیه را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد.
  6. پوست گوجه فرنگی ها را گرفته و رنده کنید.
  7. پس از حدود 2 ساعت که گوشت نیم پز شد، گوجه فرنگی رنده شده و بامیه را به آن اضافه کنید. نمک غذا را میزان نموده و درب قابلمه را ببندید.
  8. حدود یک ساعت دیگر فرصت دهید تا گوشت کاملا بپزد و بامیه ها نرم شوند.
  9. وقتی آبگوشت جا افتاد، حرارت را خاموش کنید. آبگوشت را در کاسه ریخته، گوشت و بامیه را در بشقاب بکشید و کنار آن بگذارید.
  10. آبگوشت بامیه را می توانید با نان، سبزی خوردن، پیاز و انواع ترشی سرو کنید.

چند نکته در طرز تهیه آبگوشت بامیه

  • آبگوشت بامیه غذایی تند است و بسته به ذائقه خود می توانید میزان تندی آن را تنظیم کنید.
  • در صورت تمایل می توانید از سیب زمینی هم در آبگوشت بامیه بهره ببرید.
  • کلاهک بامیه را از ته جدا نکنید، زیرا مواد لزج آن خارج شده و وارد آبگوشت می گردد.
  • هرچه بامیه کوچک تر باشد طعم و مزه بهتری دارد؛ بنابراین هنگام خرید، بامیه های کوچکتر را انتخاب کنید.
  • برای تهیه یک آبگوشت خوشمزه از گوشت تازه گوسفندی بهره ببرید.
  • برای فریز کردن بامیه حتما آن را تفت داده و سپس فریز کنید، در غیر این صورت بامیه سفت و لزج می گردد.

بامیه یکی از سبزیجاتی است که بیشتر در اروپای شرقی و در اطراف دریای مدیترانه مصرف می گردد. بامیه را می توان خشک کرد (نحوه خشک کردن بامیه) و یا به صورت فریز نگهداری کرد (فریز کردن بامیه در خانه) و در زمستان مورد استفاده قرار داد. این گیاه سرشار از ویتامین و مواد معدنی، فیبر و ماده لزجی به نام موسیلاژ است که برای سلامتی بدن بسیار مفید است. یکی از خواص بامیه فیبر موجود در آن است که به کاهش جذب قند و کلسترول یاری نموده و از بروز یبوست جلوگیری می نماید. بامیه منبع خوبی از کلسیم و پتاسیم بوده که از پوکی استخوان و فشار خون جلوگیری می نمایند. همچنین وجود املاحی، چون منگنز و کبالت در آن تنظیم نماینده ترشح غدد داخلی می باشد. در ایران از بامیه برای طبخ انواع خوراک بامیه و خورش هایی مانند خورشت بامیه با لپه و خورش نعنا جعفری نیز استفاده می گردد که یکی از غذا های معروف خطه جنوب است.

منبع: setare.com
انتشار: 19 اسفند 1399 بروزرسانی: 19 اسفند 1399 گردآورنده: tafatton.ir شناسه مطلب: 1780

به "طرز تهیه آبگوشت بامیه خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آبگوشت بامیه خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید