طرز تهیه سمبوسه؛ اسنک خوشمزه با اصالت هندی

به گزارش تفطن، در مجموعه غذای ملل، با دستور پخت یکی از غذاهای دنیا به آن کشور سفر می کنیم. امروز با طرز تهیه غذای خیابانی لذیذ سمبوسه به کشور رنگارنگ هند سفر خواهیم کرد.

طرز تهیه سمبوسه؛ اسنک خوشمزه با اصالت هندی

سمبوسه (samosas)، غذای خیابانی و پرطرفدار هندی است که داخل آن را با موادی مانند سیب زمینی، پیاز، گشنیز، فلفل های چیلی سبز، نخود فرنگی و ادویه جات هندی پر می نمایند. پس از پیچیده شدن خمیر به دور مواد، سمبوسه در روغن سرخ می گردد. سمبوسه را به صورت گرم و سرد سرو می نمایند. از انواع این غذای خوشمزه می توان به سمبوسه سیب زمینی، سمبوسه گوشت و سمبوسه پیتزایی اشاره نمود. در ادامه این مقاله از خبرنگاران ، با طرز تهیه سمبوسه هندی آشنا خواهید شد.

با سمبوسه هندی آشنا شوید:

  • طرز تهیه سمبوسه
  • فیلم طرز تهیه سمبوسه
  • تاریخچه سمبوسه
  • سفر به هند با طعم سمبوسه

طرز تهیه سمبوسه

مواد لازم برای خمیر سمبوسه (10 سمبوسه بزرگ)

  • 2 پیمانه آرد ساده
  • 1.2 قاشق چای خوری نمک
  • 1.2 قاشق چای خوری دانه زنیان
  • 1.4 پیمانه روغن
  • 6 قاشق غذاخوری آب

مواد داخل سمبوسه

  • 4 عدد سیب زمینی میانه پخته
  • 1.2 پیمانه نخود فرنگی پخته
  • 1 قاشق غذاخوری روغن
  • 1 قاشق غذاخوری زنجبیل رنده شده یا خمیر زنجبیل
  • 4 قاشق غذاخوری گشنیز خردشده
  • 1 قاشق چای خوری آبلیمو
  • 1.2 قاشق چای خوری نمک
  • 1.2 قاشق چای خوری زردچوبه
  • 1.2 قاشق چای خوری پودر زیره
  • 1 قاشق چای خوری گرام ماسالا
  • 1.2 قاشق چای خوری فلفل قرمز

دستور پخت سمبوسه سیب زمینی

1. برای درست کردن خمیر، آرد، نمک، دانه زنیان و روغن را با هم مخلوط کنید تا به شکل پودری درآید. اگر مواد را بین دو انگشت فشار دهید و حالت بگیرد، یعنی روغن به خوبی با آرد مخلوط شده است. آب را به تدریج به آرد اضافه کنید تا خمیر منعطفی شکل بگیرد. آن را برای 30 دقیقه استراحت دهید.

2. روغن را در ماهیتابه بریزید و زیره را کمی در آن سرخ کنید. نخودها را به ماهیتابه بیفزایید و برای چند دقیقه دیگر بپزید. سپس نمک، زردچوبه، زنجبیل رنده شده یا خمیر زنجبیل، فلفل قرمز و گرام ماسالا را اضافه کنید.

3. سیب زمینی های پخته و له شده را به ماهیتانه اضافه نموده و آرام هم بزنید تا کاملا با ادویه ها مخلوط شوند. به محتویات داخل ماهیتابه، آبلیمو و گشنیز خردشده بزنید و از روی حرارت بردارید.

4. خمیر را به آرامی ورز دهید و آن را به 10 قسمت تقسیم کنید.

5. با استفاده از وردنه، یک توپ خمیری را به شکل دایره پهن و نازک کنید تا ضخامت آن به یک میلی متر برسد. سپس دایره را از وسط نصف کنید. نصف خمیر پهن شده را روی کف یک دست بگذارید و لبه های آن را به آرامی با آب، مرطوب کنید.

6. نیم دایره را از وسط تا بزنید و لبه های ضلع صاف آن را به هم فشار دهید تا یک مخروط شکل بگیرد. مواد سردشده را داخل آن بریزید و سعی کنید که سمبوسه را با فشار دادن و بستن لبه بالایی از مخروط به شکل مثلث دربیاورید. این کار را با بقیه خمیر تکرار کنید.

7. روغن را در یک تابه بریزید و سمبوسه ها را آن قدر سرخ کنید تا به رنگ طلایی دربیایند. همه سمبوسه ها را با هم در تابه نیندازید تا به خوبی سرخ شوند.

8. سمبوسه ها را پس از سرخ شدن، روی دستمال کاغذی یا کاغذ روغنی قرار دهید تا روغن اضافه آن ها کشیده گردد.

9. سمبوسه را با چاشنی های مخصوص هندی نظیر چاتنی نعنا، چاتنی گشنیز یا چاتنی تمبر هندی سرو کنید.

فیلم طرز تهیه سمبوسه

تاریخچه سمبوسه

سمبوسه از حداقل قرن دهم در آسیای مرکزی وجود داشته و با نام سامساس (samsas)، شناخته می شده است. با پیشرفت مسیرهای تجاری، این غذای بسیار لذیذ در بین قرن سیزدهم تا چهاردهم به هند وارد شد. سمبوسه در گذشته در کنار آتش کاروان های تجاری پخته می شد و امروز می توان از آن به عنوان غذایی قابل حمل در یک سفر خارق العاده با قطارهای هند لذت برد. سمبوسه یکی از غذاهای مشهور ایرانی نیز به شمار می رود.

سفر به هند با طعم سمبوسه

برای پیدا کردن سمبوسه در هند، کافی است که بوی وسوسه نماینده آن را در هر نقطه ای از شهر دنبال کنید. در انتهای این مسیر خوشبو به فروشنده زحمتکش سمبوسه می رسید که در حال آماده کردن تکه های خمیر آرد گندم، پر کردن و انداختن آن ها در یک قابلمه پر از روغن جوشان است.

فروشنده، دو طرف سمبوسه ها را با کمی جابه جا کردن در روغن سرخ می نماید و آن را داغ داغ در کنار برگ های نعنا، گشنیز یا ترشی تمبر هندی در ظرف سرو می ریزد. یک گاز از این نان گرم و ترد بزنید تا ترکیب طعم ادویه جات، گشنیز، نخودفرنگی، فلفل های چیلی و بافت نرم و سیرنماینده سیب زمینی را زیر زبانتان حس کنید. خوردن سمبوسه، یکی از بزرگ ترین لذت های شبه قاره هند به شمار می آید.

آیا تا به امروز پیروز به تهیه سمبوسه شده اید؟ نظرات و تجربه های خود را بنویسید یا از غذای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

پرسش های متداول

سمبوسه هندی بدون گوشت چطور تهیه می گردد؟

برای سمبوسه هندی بدون گوشت باید سیب زمینی های پخته و له شده، نخود فرنگی پخته، ادویه، آبلیمو و گشنیز خردشده را با هم مخلوط و داخل خمیر را با آن پر کنید.

ادویه سمبوسه هندی شامل چه مواردی است؟

ادویه سمبوسه هندی شامل نمک، زردچوبه، پودر زیره، گرام ماسالا و فلفل قرمز می گردد که می توان به آن ادویه های دلخواه دیگر را نیز اضافه نمود.

منبع: کجارو / indianhealthyrecipes.com
انتشار: 1 دی 1403 بروزرسانی: 1 دی 1403 گردآورنده: tafatton.ir شناسه مطلب: 2683

به "طرز تهیه سمبوسه؛ اسنک خوشمزه با اصالت هندی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سمبوسه؛ اسنک خوشمزه با اصالت هندی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید