طرز تهیه شیر برنج برای نوزاد
به گزارش تفطن، طرز تهیه شیر برنج برای نوزاد نکاتی دارد که رعایت آن ها در حفظ مواد مغذی موجود در آن لازم است. شیر برنج برای نوزاد را می توان با شیر مادر یا شیر خشک درست کرد تا از ارزش غذایی بالاتری برخوردار باشد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - نوزاد پس از 6 ماهگی می تواند از غذا های کمکی ساده ای مانند فرنی، حریره بادام و شیر برنج استفاده کند و اینگونه غذا ها در وزن گیری نوزاد تاثیر به سزایی دارند. آغاز غذای کمکی کودک باید با مشورت پزشک و به میزان کم باشد و به تدریج مقدار آن افزایش یابد. شیر برنج یکی از غذا های ساده ایست که مواد مورد استفاده در تهیه آن، برنج، شیر و آب هستند. شیر مورد استفاده در تهیه شیر برنج برای نوزاد می تواند شیر گاو باشد که در این صورت باید از شیر کم چرب استفاده نمود تا هضم راحت تری داشته باشد. همچنین می توان از شیر مادر یا شیر خشک استفاده نمود که در اینصورت باید روش تهیه به گونه ای باشد که ارزش غذایی شیر حفظ گردد.
طرز تهیه شیر برنج برای نوزاد
مواد لازم | |
برنج ایرانی مرغوب | 3 قاشق مرباخوری |
آب | 1 لیوان |
شیر | 1 فنجان |
دستور تهیه:
- برنج را پاک نموده و بشویید. سپس 1 لیوان آب روی آن بریزید و اجازه دهید 2 ساعت خیس بخورد.
- پس از اینکه برنج خیس خورد، آن را با همان آب روی حرارت قرار دهید تا آب برنج به جوش آید.
- حرارت را کم کنید، در حدی که برنج آرام بجوشد و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا برنج سر نرود.
- 40-30 دقیقه صبر کنید تا برنج پخته و نرم گردد، سپس شیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
- اجازه دهید شیر برنج 30 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزد و غلیظ گردد. برای اینکه شیر برنج ته نگیرد، در این فاصله چند بار آن را هم بزنید.
- پس از اینکه شیر برنج به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید کمی خنک گردد. سپس آن را میکس کنید تا مانند فرنی صاف و یکدست گردد.
- در صورت تمایل می توانید در انتهای پخت شیر برنج، 1 قاشق چایخوری شکر به آن اضافه کنید. هرچند بنا به گفته متخصصین تغذیه بهتر است ذائقه کودک از همان ابتدا به خوردن غذا های شیرین عادت نکند.
چند نکته مهم
- پس از افزودن شیر به برنج پخته، درب قابلمه را نبندید و اجازه دهید ادامه پخت در قابلمه با درب باز صورت گیرد. در غیر اینصورت شیر برنج سر می رود.
- چون کودک در ابتدا به خوردن غذا های جامد عادت ندارد، بهتر است شیر برنج را کمی رقیق درست نموده و آن را میکس کنید تا غلظتی شبیه فرنی پیدا کند. در اینصورت تمایل کودک به خوردن شیر برنج افزایش می یابد.
- شیر برنج برای نوزاد را پس از 6 ماهگی و با روزی 1 قاشق مرباخوری آغاز کنید و مقدار آن را به تدریج افزایش دهید.
- برنج مورد استفاده برای تهیه شیر برنج حتما باید از برنج ایرانی مرغوب و خوش عطر باشد.
- برای افزایش ارزش غذایی شیر برنج می توانید شیره چند عدد بادام را گرفته و در اواخر پخت به آن اضافه کنید.
برای دریافت شیره بادام:
- بادام ها را یکی دو ساعت در آب خیس کنید، سپس پوست قهوه ای رنگ روی آن ها را بگیرید.
- بادام را با پشت الک رنده کنید و در یک پارچه توری نازک بپیچید. سپس در یک کاسه کوچک قرار داده و کمی آب جوش روی آن بریزید.
- با پشت قاشق، بادام موجود در پارچه را فشار دهید تا شیره آن خارج گردد.
- شیره بادام را در شیر برنج بهره ببرید و تفاله آن را دور بریزید.
طرز تهیه شیر برنج با شیر مادر یا شیر خشک
در صورت تمایل به استفاده از شیر مادر یا شیر خشک در تهیه شیر برنج، بهتر است شیر را حرارت ندهید، زیرا حرارت باعث از بین رفتن مواد مغذی آن ها خواهد شد. طرز تهیه شیر برنج با شیر مادر یا شیر خشک به همان روش فوق است با این تفاوت که:
- اجازه دهید برنج خوب پخته و آب آن تمام گردد.
- مرتب برنج را هم بزنید تا کاملا نرم شده و آب آن کاملا خورد رود. درست مانند برنجی که برای تهیه شله زرد می پزید.
- سپس برنج را از روی حرارت برداشته و پس از اینکه کمی خنک شد، 1/2 فنجان شیر مادر یا شیر خشک به آن اضافه نموده و هم بزنید تا برنج و شیر کاملا مخلوط شوند.
- شیر برنج را میکس کنید تا صاف و آماده مصرف برای نوزاد گردد.
روش شما برای تهیه این غذا برای نوزاد چیست؟ تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان خبرنگاران در میان بگذارید.
منبع: setare.com