طرز تهیه مرغ شکم پر، مجلسی و خوش طعم

به گزارش تفطن، مرغ شکم پر از غذاهای خوشمزه و لذیذ ایرانی است که به روش های مختلفی طبخ می شود و در هر نقطه از ایران سبک خاصی برای پخت آن وجود دارد. مرغ شکم پر همان طور که از نامش مشخص است، با قراردادن یک سری مخلفات و سبزیجات معطر در شکم مرغ تهیه می شود و به همین دلیل ارزش غذایی بالایی دارد.

طرز تهیه مرغ شکم پر، مجلسی و خوش طعم

به گزارش خبرنگاران به نقل از کجارو

مرغ شکم پر در فر

مواد لازم:

  • یک عدد مرغ متوسط
  • یک عدد پیاز درشت
  • سه قاشق چای خوری زردچوبه
  • نصف قاشق چای خوری دارچین
  • فلفل قرمز و نمک به مقدار لازم
  • نصف لیوان روغن زیتون
  • دو قاشق غذاخوری گردوی خوردشده
  • دو قاشق غذاخوری قیسی خوردشده
  • دو قاشق غذاخوری آلو خورشتی خوردشده
  • دو قاشق غذاخوری زرشک
  • دو قاشق غذاخوری کشمش

طرز تهیه مرغ شکم پر در فر

1. پیاز را بسیار ریز خورد کنید؛ زیرا قرار نیست آن را سرخ کنید و مستقیم در شکم مرغ ریخته و پخته می شود.

2. ادویه ها را به آن اضافه کنید. میزان فلفل قرمز و نمک بستگی به ذائقه خودتان دارد.

3. در ادامه همه مواد را به صورت خام به پیاز اضافه کرده و روغن زیتون را در این مخلوط بریزید. مقدار روغن باید در حدی باشد که مواد غوطه ور شوند و روغن از آن ها بچکد. قرار نیست مواد خمیری شکل داشته باشید و پس از اینکه شکم مرغ را پر کردید، از روغن ادویه داری که در ته ظرفتان باقی مانده است، برای روی پوست مرغ استفاده خواهید کرد.

4. چند عدد هویج را برش بزنید و کف ظرف فر بچینید تا با این روش زیر مرغ بهتر بپزد و نسوزد. علاوه بر این می توانید اصلا چیزی در ته ظرف نگذارید که به این ترتیب، مرغ زودتر می پزد و برشته تر می شود.

5. پس از اینکه مرغ را شستید و شکم و حفره های آن را خیلی خوب تمیز کردید، داخل آن را پر کنید و با نخ و سوزن بدوزید. فقط کوک ساده بزنید و سروته آن را گره نزنید.

6. نوک بال های مرغ را به طرف زیر مرغ تا کنید که هنگام پخت نوک بال ها زیادی سرخ و تیره نشود.

7. روغنی که از باقی مواد داخل شکم مرغ اضافه آمده است، با یک برس یا حتی دست هایتان روی پوست مرغ بمالید.

8. فر را از 10 دقیقه قبل با 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.

9. هر نوع سبزیجاتی که خواستید کنار مرغ بچینید و روی آن ها را نیز از همان روغن بمالید و ظرف خود را در فر قرار دهید.

10. یک ساعت بعد ظرف مرغ را از فر درآورید و از روغنی که کف ظرف جمع شده است، استفاده کنید و با یک برس آن را روی مرغ و سبزیجات بمالید. دوباره آن را به فر منتقل کنید.

11. حدود 15 دقیقه بعد مجددا همین کار را تکرار کنید و از روغن ته ظرف روی مرغ و سبزیجات بزنید.

12. اگر نیازی بود مرغ را دوباره در فر بگذارید تا حسابی سوخاری شود. بسته به سایز مرغ، زمان پخت می تواند بین 1.5 ساعت تا یک ساعت و 45 دقیقه طول بکشد.

13. پس از پخت مرغ، سر نخ را بگیرید و خیلی آرام بکشید. از آنجا که سروته نخ را گره نزده اید، نخ به راحتی درمی آید

  • در تهیه مرغ شکم پر اصلا نباید پوست آن را بگیرید؛ زیرا پوست مرغ در حین طبخ روغن می اندازد و از خشک شدن مرغ جلوگیری می کند.
  • در کنار مرغ شکم پر می توانید سبزیجاتی مثل سیب زمینی، هویج، پیاز، لیمو، قارچ و... را هم کبابی کنید.
  • مواد داخل شکم مرغ و حتی مقدار آن ها کاملا سلیقه ای است و اگر کشمش یا زرشک دوست ندارید، می توانید آن ها را حذف کنید و از هر ماده غذایی دیگری استفاده کنید.
  • اندازه مرغی که برای این مقدار مواد و مدت زمان پخت انتخاب می کنید؛ باید حدود یک کیلو و 600 گرم تا یک کیلو و 800 گرم باشد. در صورتی که مرغ شما درشت تر باشد، دیرتر می پزد و با مرغ ریز تر، غذایتان سریع تر آماده می شود. بر همین اساس، مقدار مواد داخل شکم مرغ نیز بسته به سایز آن متفاوت است و با تغییر وزن آن، مواد بیشتر یا کمتری برای داخل شکم مرغ نیاز خواهید داشت.
  • حفره شکمی مرغ را خیلی خوب بشویید و مواد اضافی داخل آن را خارج کنید؛ زیرا در غیر این صورت پس از پخت رنگ سیاهی پیدا کرده و مواد مرغ شکم پر را تیره می کند؛ ضمن اینکه بوی مطبوعی هم ندارند.
  • ظرفی مثل یک تابه معمولی، سینی رولت یا سینی پیرکس را برای داخل فر انتخاب کنید که دیواره بلندی ندارد. جنس ظرف اهمیتی ندارد و هر ظرفی را می توانید برای این غذادر نظر بگیرید؛ منتها جنس ظرف در مدت زمان پخت مرغ تاثیر مستقیم دارد.
  • برای اطمینان از پخت مرغ باید دو قسمت آن را کنترل کنید: یکی قطورترین قسمت سینه مرغ و دیگری ران مرغ در قسمت انتهایی که به بدن متصل شده است. یه کارد در این دو بخش فرو کنید تا از پخت غذا مطمئن شوید.
  • پوست مرغ باید برشته، طلایی و خوشرنگ باشد و خیلی چروک و خشک نشود. به عبارتی، اگر مرغ زیاد بپزد، گوشت سینه آن خیلی خشک می شود.
  • مواد داخل شکم مرغ با حرارت ملایم و یکنواخت فر می پزند و به خوش طعم شدن گوشت مرغ کمک می کنند.
منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 28 دی 1399 بروزرسانی: 28 دی 1399 گردآورنده: tafatton.ir شناسه مطلب: 1675

به "طرز تهیه مرغ شکم پر، مجلسی و خوش طعم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرغ شکم پر، مجلسی و خوش طعم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید