چین شناسی از منظر یک استاد دانشگاه

به گزارش تفطن، یک استاد دانشگاه وین بر لزوم شناخت کشورها برای برطرف خطاهای پنداری از یکدیگر و نقش مطالعات چین در برقراری تبادلات تأکید کرد.

چین شناسی از منظر یک استاد دانشگاه

با تور چین سفری فراموش نشدنی را تجربه کنید.

به گزارش خبرنگاران؛ دکتر ژیاگو ریشتر، در مراسم افتتاحیه کنفرانس بین المللی مطالعات چین، ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این کنفرانس و تبریک به دانشکده مطالعات دنیا و دانشگاه تهران، بر لزوم شناخت کشورها برای برطرف خطاهای پنداری از یکدیگر و نقش مطالعات چین در برقراری تبادلات تأکید کرد.

نکته اول سخنان وی تبادل ارتباطات به وسیله مطالعات نشانه شناسی(Semiology) بود. به شیوه سنتی شناخت یک کشور به وسیله یادگیری زبان، مطالعه متون زبان شناختی و فلسفی محقق می شود ولی در نشانه شناسی، شناخت جامعه، سیاست، اقتصاد و نظایر آن دنبال می شود.

در اروپا، مطالعات چین را نخست مبلغان مذهبی دنبال می کردند. پس از آن، با استفاده از علم نشانه شناسی و به روش آکادمیک در شروع قرن نوزدهم و در فرانسه شروع شد و در دانشگاه های فرانسه رشته آن تأسیس شد. به دنبال آن روسیه، هلند، بریتانیا و آلمان نیز این رشته را در دانشگاه های خود دایر کردند. این رشته، در قرن بیستم دانشکده ای مجزا در آلمان شد.

مطالعات چین در دهه پنجاه در آمریکا نیز شروع شد و حوزه های مختلفی در آن آنالیز می شود، به خصوص چین معاصر. در دهه شصت بعضی دانشگاه های آلمان به مطالعه تاریخ کهن چین پرداختند.

نکته دوم سخنان این استاد علم نشانه شناسی درباره برقراری ارتباطات، رشد میان رشته ها بود. برای مثال، در مطالعات چین، لزوم آشنایی با تاریخ و فلسفه ضرورت دارد. در اینجا روش شناسی مطالعات چین مطرح می شود. اگر قرار بر آنالیز سیاست چین باشد، می توان روال معمول مطالعات سیاسی را دنبال کرد. این در حالی که چین فرهنگ خاص خود و شرایط آب وهوایی خاص خود را دارد. اینجاست که برای مطالعه چین، ضرورت میان رشته ها مطرح می شود.

نکته سوم دکتر ریشتر به مطالعه چین در داخل و خارج از چین اختصاص داشت و به پارادایم های آن اشاره نمود. نخست باید به تاریخ چین اشاره نمود. آنالیز تاریخ چین از نگاه خارج از چین معرف تاریخ چین نخواهد نبود. پارادایم دوم تاریخ چین در دنیا است. دنبال کردن وقایع تاریخی چین از داخل چین، معرف تاریخ چین نخواهد بود. پارادایم سوم، تاریخ دنیا در چین است؛ روندی که تغییرات دنیای بر چین داشته است.

نکته چهارم سخنرانی دکتر ریشتر نیروهای مالی غالب بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 12 مرداد 1398 بروزرسانی: 7 مهر 1399 گردآورنده: tafatton.ir شناسه مطلب: 408

به "چین شناسی از منظر یک استاد دانشگاه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چین شناسی از منظر یک استاد دانشگاه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید