ادویه مخصوص قورمه سبزی
به گزارش تفطن، قورمه سبزی جزو خورش هایی است که هر چقدر بیشتر بپزد، بهتر جا می افتد و خوشمزه تر می گردد. البته، کیفیت گوشت و لوبیا و نسبت سبزیجات خورش هم مهم هستند و تأثیر زیادی در مزه غذا دارند. با این حال، حتما قبول دارید که عطر و بوی برخی قورمه سبزی ها چیز دیگری است و انگار برخی ها، این خورش سنتی را خیلی خوشمزه تر از بقیه می پزند. فکر می کنید تفاوت کار در چیست؟… واقعیت این است که ترکیبات ادویه قورمه سبزی هم موضوع مهمی است که نباید نادیده بگیرید. یک ترکیب حرفه ای و رستورانی باعث می گردد که عطر و بوی خورش شما، یک سر و گردن بالاتر از هم خانواده هایش قرار بگیرد و زبانزد دوست و آشنا گردد.

اما آیا می دانید ادویه قرمه سبزی خانگی شامل چه چیزهایی است و چه طعم دهنده هایی این خورشت پرطرفدار را خوشمزه تر می نمایند؟ برای رسیدن به جواب این سوال با خبرنگاران همراه باشید تا با هم سری به دنیای خوش عطر و بوی قورمه سبزی بزنیم.
برترین چاشنی قورمه سبزی چیست؟
جالب است بدانید که طرز تهیه خورشت قورمه سبزی در نقاط مختلف ایران تفاوت های ریزی دارد که روی مزه نهایی این خورش تأثیر گذاشته و باعث شده که ذائقه مردم هر منطقه به طعم خاصی از این غذا عادت کند. برای مثال، دامغانی ها حضور لیموعمانی در قورمه سبزی را چندان واجب نمی دانند و به جای آن حتما از چاشنی آبغوره استفاده می نمایند. خوزستانی ها یکی دو عدد فلفل سبز تند داخل خورش می اندازند و سبزواری ها چاشنی رب نارنج را ترجیح می دهند. با این حساب، شاید برترین چاشنی قورمه سبزی برای مردم هر منطقه، تعریف ویژه ای داشته باشد. البته احتمالا یک فرمول رستورانی برای ادویه خورشت قورمه سبزی همه ذائقه ها را راضی نگه دارد و باعث گردد خورش شما زبانزد دوست و فامیل گردد.
ادویه قورمه سبزی شامل چه چیزهایی است؟
مثل همواره نمک، پای ثابت کار است و باید آن را بعد از پخت کامل گوشت و لوبیا به خورش اضافه کنید تا باعث دیرپز شدن مواد نگردد. برای رسیدن به ترکیب مناسب ادویه مخصوص برای قورمه سبزی هم، سبزیجات و ادویه های جدول زیر را به اندازه گفته شده آماده کنید:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
تره | 50 گرم |
جعفری | 50 گرم |
گشنیز | 50 گرم |
ریحان | 50 گرم |
شنبلیله | 50 گرم |
مرزه | 50 گرم |
ترخون | 50 گرم |
دارچین | 50 گرم |
زیره سبز | 50 گرم |
فلفل سیاه | 50 گرم |
زردچوبه | 100 گرم |
مراحل تهیه ادویه برای خورشت قورمه سبزی
دقت کنید که همه سبزیجات گفته شده در جدول بالا باید سبزیجات خشک باشند. برای این منظور می توانید سبزیجات تازه را بعد از پاک کردن و شستن، به قطعات کوچک تر خرد نموده و در مکانی سایه روی پارچه ای تمیز پهن کنید تا خشک شوند. البته از سبزی خشک آماده هم می توانید بهره ببرید که در این صورت، کارها سریع تر پیش می رود.
- مرحله اول: تمام سبزیجات خشک را داخل آسیاب ریخته و به صورت یکدست پودر کنید.
- مرحله دوم: در ادامه، زیره سبز را به محتویات داخل آسیاب اضافه کنید و تمام مواد را چند پالس دیگر بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند.
- مرحله سوم: حالا مواد داخل آسیاب را به کاسه ای مناسب منتقل نموده و فلفل سیاه، دارچین و زردچوبه را به آن ها اضافه کنید.
- مرحله چهارم: همه مواد را کاملا ترکیب نموده و آن ها را الک کنید تا پودری صاف و یکدست حاصل گردد.
نکته: در بعضی دستورها، به جای پودر فلفل سیاه از فلفل قرمز استفاده می گردد که این انتخاب، طعم تندتری به خورش می دهد و ذائقه ای است.
شرایط نگهداری از ادویه قورمه سبزی
ادویه خورشت قورمه سبزی را در ظرفی شیشه ای و درب دار بریزید و آن را در جایی خشک و خنک قرار دهید. این ادویه ترکیبی تا 2 سال قابل استفاده است.
ادویه قورمه سبزی را چه زمانی اضافه کنیم؟
برای اضافه کردن ادویه خورشت قورمه سبزی عجله نکنید و صبر کنید تا خورش کاملا جا بیفتد. سپس در 30 دقیقه پایانی پخت، آن را در غذا بریزید. برای اینکه از مقدار بودن اندازه ادویه مطمئن شوید، کمی از خورشت بچشید و اگر لازم بود، ادویه بیشتری اضافه کنید.
نکات مهم در خوشمزه تر شدن قورمه سبزی
درست کردن یک قورمه سبزی خوشمزه که حسابی جا بیفتد و عطر و بوی آن سر به فلک بکشد، ریزه کاری هایی دارد که هر کدبانویی باید آن ها را بداند و رعایت کند. مهم ترین نکات به توضیح زیر هستند:
- سبزیجات قورمه سبزی شامل تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله، اسفناج یا برگ چغندر هستند. البته در بعضی شهرهای شمالی از بعضی سبزیجات محلی هم استفاده می گردد.
- اگر سبزی قورمه سبزی درشت خرد گردد، خورش هر چقدر هم که بجوشد، جا نمی افتد. بنابراین سبزی را خیلی ریز خرد کنید و برای تفت دادن آن در روغن حوصله به خرج دهید.
- اگر هنگام خرد کردن، سبزی آب انداخت، این آب را دور نریزید و آن را به خورش اضافه کنید.
- برای سرخ کردن سبزی، از همان ابتدا روغن را اضافه کنید و صبر نکنید تا آب سبزی خشک گردد.
- بعضی افراد قورمه سبزی تیره را می پسندند و بعضی دیگر ترجیح می دهند که رنگ این خورش، روشن تر باشد. این موارد سلیقه ای است و بستگی به دائقه خانواده دارد. واضح است که زیاد سرخ کردن سبزیجات، رنگ خورش را تیره تر می نماید و این چیزی است که معمولا درباره قورمه سبزی های مجلسی اتفاق می افتد. خیلی از افراد معتقدند که رنگ یک قورمه سبزی مجلسی باید تیره تر باشد و کاملا روغن بیندازد.
- در نسبت سبزیجات قورمه سبزی این نکات را در نظر داشته باشید:
- زیاد بودن تره، طعم قورمه سبزی را تند می نماید.
- وجود اسفناج، لعاب خوبی به قورمه سبزی می دهد، اما زیاد بودن آن، مزه قورمه سبزی را شبیه خورش آلو اسفناج می نماید.
- اضافه کردن کمی برگ کرفس خشک، عطر و طعم بهتری به قورمه سبزی می دهد.
- زیاد بودن شنبلیله، باعث تلخی قورمه سبزی می گردد.
- در اندازه استفاده از گشنیز، حد تعادل را رعایت کنید تا عطر و بوی این سبزی در خورش، غالب نگردد. زیاد بودن گشنیز باعث می گردد که طعم قورمه سبزی به شیرینی بزند.
- گوشت مورد استفاده برای پخت قورمه سبزی می تواند با استخوان یا بدون استخوان باشد، اما دقت کنید که گوشت نباید بیش از مقدار ریز گردد.
- اینکه برای پخت قورمه سبزی از چه لوبیایی بهره ببرید، ذائقه ای است. البته دقت داشته باشید که لوبیا چشم بلبلی نسبت به لوبیا قرمز و لوبیا چیتی، زودتر می پزد. بنابراین اگر لوبیا چشم بلبلی را برای این خورش انتخاب نموده اید، احتیاج به زمان پخت کمتری دارد و زیاد جوشیدن این لوبیا باعث له شدن آن در خورش می گردد.
- استفاده از گوشت گوسفندی با کمی چربی، طعم لذیذتری به این خورش پرطرفدار می دهد.
- استفاده از لیموعمانی مرغوب هم تأثیر زیادی در مزه قورمه سبزی دارد و حتما باید پیش از استفاده، چند دقیقه ای آن را بخیسانید تا تلخی آن گرفته گردد.
برای تهیه ادویه مخصوص قورمه سبزی، از خبرنگاران یاری بگیرید…
همان طور که دیدید، تهیه ادویه طعم دهنده قورمه سبزی کار سختی نیست و به راحتی در منزل از عهده آن بر می آیید. با این حال، اگر همه ادویه های گفته شده را در اختیار ندارید یا تهیه سبزیجات خشک برایتان سخت است، از خبرنگاران یاری بگیرید. با یاری عطاری آنلاین خبرنگاران ، ادویه های موردنظر خود را در اندازه دلخواه سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید. این کار صرفه جویی قابل توجهی در وقت و انرژی شما داشته و خیلی سریع به ادویه قورمه سبزی خواهید رسید.
منبع: اسنپ فود