تبعیض نژادی بانک انگلیسی علیه مشتریان ایرانی

به گزارش تفطن، خبرنگاران: بانک انگلیسی اچ اس بی سی از ترس تحریم های آمریکا علیه ایران اقدام به بستن حساب ایرانی های مقیم این کشور نموده که به عقیده کارشناسان حقوقی با این کار قانون برابری انگلیس را نقض و بر اساس تبعیض نژادی عمل نموده است.

تبعیض نژادی بانک انگلیسی علیه مشتریان ایرانی

برای دیدن بریتانیای کبیر با تور انگلیس همراه باشید.

به گزارش خبرنگاران، روزنامه انگلیسی ایندیپندنت طی گزارشی نوشت: رفیقی، دانشجوی 29 ساله ایرانی که با ویزای تحصیل در انگلیس اقامت دارد، سال گذشته نامه ای از بانک اچ اس بی سی دریافت کرد و در خصوص بسته شدن قریب الوقوع حساب بانکی اش اطلاع پیدا کرد. وی هیچگاه با داخل ایران پولی رد و بدل ننموده بود و در زمان بسته شدن حسابش کمتر از هزار پوند موجودی داشت.

وی گفت: ابتدا فکر کردم اشتباهی اتفاق افتاده است. با اچ اس بی سی تماس گرفتم و آنها به من گفتند که من اهل کشوری تحت تحریم هستم...من هرگز پول به ایران نفرستاده ام، برایم چیزی باقی نمی ماند که آن را بفرستم. من به لطف برخورداری از بورسیه اینجا هستم.

به عنوان نمونه ای دیگر، کمالوند، متخصص قلب زمانی که مادر 72 ساله آمریکایی- ایرانی اش که در کنت زندگی می نماید نامه مشابهی را دریافت کرد، به شدت عصبانی شد.

در این نامه آمده بود: لطفا مطمئن باشید که این تصمیم بر اساس ارزیابی خود ما از ریسک موجود اتخاذ شده و ارتباطی به شما به عنوان یک مشتری و یا رفتاری که شما در کسب و کارتان داشته اید، ندارد.

کمالوند می گوید، با اچ اس بی سی تماس گرفته، اما آنها تنها به گفتن این مسئله اکتفا نموده اند که مادرش که اخیرا برای دیدن خانواده اش به تهران سفر نموده بود، مدت زمان قابل توجهی را در ایران گذارنده و این ظاهرا می تواند دلیلی برای بسته شدن حساب وی باشد.

اچ اس بی سی تاکید می نماید که ملیت یا مذهب نقشی در بسته شدن حساب این افراد نداشته است، بلکه پس از جریمه 1.9 میلیارد دلاری این بانک از سوی مقامات امریکایی در سال 2012 به اتهام همکاری با کارتل های مواد مخدر مکزیک، اچ اس بی سی موازین کنترل ریسک خود را تشدید نموده است. در نتیجه، اچ اس بی سی، یک آزمون 6 فیلتری را برای ارزیابی میزان ریسکی که مشتریانش می توانند برای این بانک داشته باشند، ایجاد نموده است.

اما نواز، وکیلی که وکالت تعدادی از ایرانیانی را که درگیر دعاوی ای با بانک های انگلیسی شده اند را بر عهده دارد، می گوید، بستن حساب های متعدد ناقض قانون برابری انگلیس است. وی اضافه نمود: ما استدلال می کنیم که این یک مورد تبعیض آمیز و برخوردی نژادی است که در نتیجه وضع جریمه های سنگین علیه تعدادی از بانک ها در سال های اخیر، در میان بانک های انگلیسی شایع شده است.

وی اضافه نمود: ما با بیش از 90 ایرانی الاصل تماس گرفته ایم که بعضی از آنها در انگلیس متولد شده و بزرگ شده اند. بسیاری از آنها در انگلیس اقامت دارند و بعضی هم پاسپورت انگلیسی دارند. متاسفانه، بسیاری از آنها به ما گفتند که به دلیل نگرانی از باخت یا مجبور شدن به پرداخت هزینه های بانک ها، حاضر به پیگیری حقوقی قضیه نیستند.

سخنگوی اچ اس بی سی در این باره گفت: اچ اس بی سی متعهد به اعمال موثرترین استانداردها برای مقابله با جرائم اقتصادی در فعالیت های خود در سراسر دنیا است. این استانداردها در خصوص مشتریانی که ارتباطاتی با کشورهای تحت تحریم های اقتصادی بین المللی دارند اعمال می گردد. در بعضی موارد، ارزیابی میزان ریسک احتاقتصادی، ممکن است ما را به بستن حساب یک مشتری رهنمون سازد.

خانم رفیقی، پس از دریافت تاییدیه ای از دانشگاه محل تحصیلش مبنی بر دانشجو بودنش، پیروز شده حساب دیگری در بانک هالیفاکس بگشاید.

اما دکتر کمالوند برای دریافت پول مادرش از حساب بانک اچ اس بی سی به صورت نقدی یا انتقال این پول به حساب شخص وی در اچ اس بی سی با مشکلاتی روبرو شده و در نهایت مجبور شده برای مادرش حسابی در بانک لویدز ایجاد کند تا پول به این حساب منتقل گردد.

کمالوند گفت: وی هیچگاه با داخل ایران پول رد و بدل ننموده است. او تنها برای دیدن خواهرانش به تهران می رود. بستن این حساب برای همه ما ناراحت کننده و توهین آمیز بود.

وی اضافه نمود: من یک متخصص قلب انگلیسی هستم و این کار باعث می گردد ما احساس کنیم شهروندان درجه دو به شمار می آییم... ایرانی ها قبلا با این نوع رفتار تبعیض آمیز در فرودگاه ها روبرو بودند. هرگز فکر نمی کردم که با این رفتار در بانک خودم روبرو شوم. این توهین آمیز است و استرس زیادی به خانواده ما وارد می نماید.

107

منبع: تسنیم
انتشار: 7 آذر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tafatton.ir شناسه مطلب: 745

به "تبعیض نژادی بانک انگلیسی علیه مشتریان ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تبعیض نژادی بانک انگلیسی علیه مشتریان ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید