نان لبو قرمز و نرم مثل بیکری با یک دستور ساده و حرفه ای
به گزارش تفطن، نان لبو یکی از خوشمزه ترین و خوشرنگ ترین است که معمولا به عنوان یا میان وعده، همراه با چای، قهوه یا به همراه پنیر، خامه، مربا، عسل و … می توانید میل کنید. این به خاطر رنگ قرمز مجذوب کننده و اشتهابرانگیزی که دارد، می تواند برای سر ذوق آوردن بچه های بدغذا هم مناسب باشد. درست کردن نان لبو در خانه اصلا کار سختی نیست و می توانید آن را به راحتی بپزید. در این مقاله از در ما دستور طرز تهیه نان لبو در فر و در تابه (بدون فر)، به همراه فوت و فن و رازهای خوشمزه شدن نان لبو قرمز رنگ را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه نان لبو (برای 6 نفر)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
پوره لبو | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
آب لیو | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
روغن مایع | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
شیر | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
آرد نانوایی | نیم کیلوگرم |
شکر | 50 گرم |
خمیر مایه فوری | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
زست لیموترش (پوست سبز رنده شده لیموترش) | به مقدار دلخواه |
کنجد و سیاه دانه | برای تزیین نان لبو |
مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد: 1 و نیم ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت نان لبو: 30 تا 40 دقیقه
مراحل طرز تهیه نان لبو در فر
نان لبو یکی از نان های مقوی پاییزی و زمستانی است که همه ، و را در خود دارد. برای آموزش تهیه نان لبو خوشرنگ مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
مرحله اول: لبوها را بپزید
در ابتدا، چند لبو را بشویید و بدون اینکه سر و ته آنها را جدا کنید، در قابلمه بگذارید. فقط ساقه سبز لبو را با چاقو برش بزنید. سپس به مقدار 2 سانتی متر آب روی لبوها بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا کاملا بپزند و نرم شوند. لبوها که پختند، صبر کنید تا سرد شوند. سپس پوست و سر و ته آنها را جدا کنید و لبوها را با قسمت ریز رنده، رنده کنید. لبوهای رنده شده را کنار بگذارید.
مرحله دوم: خمیر مایه را آماده کنید
در یک کاسه، به مقدار نصف لیوان آب لبو، خمیر مایه و 1 قاشق غذاخوری شکر بریزید و هم بزنید. سس روی کاسه را بپوشانید. کاسه را در دمای آشپزخانه بگذارید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه عمل کند و روی آب لبو، حباب ایجاد گردد.
در صورت تمایل می توانید شکر را از فروشگاه های زنجیره ای به روش های خرید یا اینترنتی تهیه کنید.
مرحله سوم: خمیر نان لبو را آماده کنید
آرد را 3 بار الک کنید و در یک کاسه بریزید. شیر را روی حرارت بگذارید تا ولرم گردد. (در حدی که وقتی انگشتتان را در آن فرو می برید، نسوزد) وسط آرد را یک گودال ایجاد کنید و روغن، شیر ولرم، نمک و بقیه شکر را در آن بریزید. سپس با لیسک مواد را هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند.
برای خرید آرد، روغن پخت و پز، شیر و نمک می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.
مرحله سوم: پوره لبو و سایر مواد را اضافه کنید
در این مرحله، خمیر مایه به عمل آمده و لبوهای پخته و رنده شده و زست لیمو را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا یک خمیر منسجم و کمی چسبناک داشته باشید. اگر خمیرتان خیلی سفت است و چسبندگی کافی ندارد، کمی آب لبو یا شیر اضافه کنید. خمیر که آماده شد، روی آن را بپوشانید و خمیر را در دمای اتاق به مدت 1 ساعت استراحت دهید تا حجم آن بیشتر گردد.
مرحله چهارم: خمیر نان لبو را چانه کنید
حدود 10 دقیقه قبل از آغاز به پخت نان لبو، فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. سپس خمیر نان لبو را بیرون بیاورید و دوباره کمی ورز دهید. کف و دیواره های قالبی که می خواهید نان لبو را در آن بپزید، با برس آشپزی و کمی روغن یا کره چرب کنید. سپس خمیر را در قالب بریزید، در حدی که 2/3 قالب را خمیر بگیرد. می توانید خمیر را چانه کنید و چانه ها را در سینی فر چرب شده بگذارید.
مرحله پنجم: نان لبو را در فر بپزید
خمیرها که آماده شدند، روی آن ها کمی کنجد یا سیاه دانه، بریزید. قالب یا سینی فر را در طبقه وسط فر بگذارید. یک کاسه آب کنار سینی قرار دهید تا آب بخار شده و هوای داخل فر، مرطوب بماند. نان لبو را برای 30 تا 40 دقیقه بپزد و تا قبل از گذشت نیم ساعت از زمان پخت، درب فر را باز نکنید.
مرحله آخر: نان لبو را سرو کنید
بعد از نیم ساعت، درب فر را باز کنید و یک چنگال یا خلال دندان در کیک فرو کنید. اگر از خمیر نان به آن نچسبید، قالب را از فر بیرون بیاورید. وقتی نان لبو سرد شد، آن را از قالب بیرون بیاورید و در دمای محیط بگذارید تا از دما بیفتد. سپس نان لبو را به مقدار های دلخواه مثل نان تست برش بزنید و سرو کنید.
روش تهیه نان لبو بدون فر
اگر فر در دسترس ندارید، خمیر نان لبو را به روش بالا آماده کنید. وقتی خمیر استراحت کرد و حجیم شد، آن ها را چانه کنید. روی یک سطح آردپاشی نموده و چانه ها را با وردنه باز کنید. یک تابه روی حرارت بگذارید تا داغ گردد.
سپس نان ها را دانه دانه، در تابه بگذارید. یک طرف نان که رنگ گرفت، آن را برگردانید و سمت دیگر نان را هم بپزید. همه نان ها را به همین شکل آماده کنید.
نکات مهم در طرز تهیه نان لبو به روش بیکری و نانوایی
- به جای آب لبو می توانید از آب معمولی بهره ببرید ولی در این صورت رنگ نان لبو، صورتی می گردد و قرمزی آن کمتر خواهد شد.
- می توانید به جای پختن لبو، آن را به صورت خام، بعد از شستن خرد نموده و در مخلوط کن، پوره کنید. سپس لبوی پوره شده را در خمیر کیک بریزید.
- اگر زست لیمو در دسترس نداشتید، می توانید به مقدار 1 قاشق چای خوری آبلیمو به خمیر نان اضافه کنید.
- می توانید بعد از آماده شدن خمیر نان لبو، 3 عدد چانه درست کنید و چانه ها را بکشید تا شکل نوارهای بلند درست گردد. سپس نوارهای خمیر را مثل بافت (گیس) به هم ببافید و نان لبو به شکل گیس درست کنید. سپس روی نان را با مواد دلخواه (کنجد، انواع مغزها، پرک بادام، جو دو سر پرک و …) تزیین کنید و آن را در فر بپزید.
- برای طرز تهیه نان لبو در توستر، مراحل بالا را دنبال کنید. درجه توستر را روی 150 درجه سانتی گراد قرار دهید و نان را به مدت 25 دقیقه در توستر بگذارید تا بپزد.
فوت و فن های خوشمزه شدن نان لبو
برای خوشرنگ شدن نان لبو چه کنیم؟
برای اینکه نان لبو قرمزتر گردد، می توانید مقداری پودر لبو () یا رنگ قرمز خوراکی به خمیر نان لبو اضافه کنید.
چرا نان لبو پف نمی کند؟
- اگر خمیر نان لبو را بیش از حد ورز دهید پف نمی کند. بهتر است برای مخلوط کردن مواد خمیر لبو، از لیسک بهره ببرید.
- خمیر نان لبو را حداقل به مدت 1 ساعت در دمای محیط استراحت دهید.
- درجه حرارت فر را به خوبی تنظیم کنید. اگر حرارت زیاد باشد، نان زمان کافی برای حجیم شدن نخواهد داشت.